Actueel

 • Onderhoud Bekijk details

  29 september 2022

  Maandagmorgen 3 oktober voert onze systeembeheerder een upgrade uit van ons bibliotheeksysteem. Hierdoor kunnen Mijn Bibliotheek, de Iguana-app en de catalogus niet worden gebruikt. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk tegen 10 uur 's morgens klaar.

 • Oktober! Maand van de Geschiedenis Bekijk details

  27 september 2022

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootst geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ organiseren we in de Bibliotheek een aantal leuke activiteiten.

 • Kinderboekenweek Bekijk details

  26 september 2022

  Dit jaar staat de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) in het teken van de natuur met het motto Gi-Ga-Groen!. Er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 ga je mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en om te ontdekken wat jij kan doen om de natuur te helpen.

 • Openingstijden zaterdag in Lochem Bekijk details

  5 juli 2022

  Vanaf 1 augustus 2022 heeft de Bibliotheek Lochem andere openingstijden op zaterdag! Je bent dan van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

 • Jaarverslag 2021 Bekijk details

  29 juni 2022

  Het jaar 2021 stond in het teken van de coronapandemie en -maatregelen. Net als in 2020 waren we een groot deel van het jaar beperkt open voor onze bezoekers. Binnen de maatregelen hebben we, zo goed en zo kwaad als het ging, mooie dingen gedaan voor, door en met onze leden en bezoekers.

 • Vrijwilligersvacatures Bekijk details

  26 juni 2022

  Wij zijn op zoek naar vrijwilligers klantenservice voor de bibliotheken Lochem en Warnsveld.

 • Publicroam in de Bibliotheek Bekijk details

  7 juni 2022

  Vanaf 7 juni 2022 kun je gebruikmaken van een nieuwe beveiligde wifi-omgeving in onze vestigingen: Publicroam.

 • Gezocht: coördinator VoorleesExpress Bekijk details

  12 mei 2022

  Wil jij een steentje bijdragen aan leesbevordering bij gezinnen met jonge kinderen? Dan is VoorleesExpress-coördinator iets voor jou. Je hebt contact met een aantal gezinnen en met de voorlezers. Je bent de vraagbaak voor de voorlezers en je volgt de voortgang van het voorleestraject via een app of website. Je kunt rekenen op deskundige begeleiding vanuit de Bibliotheek. Is deze leuke vrijwilligerstaak iets voor jou?