Buurtservice zoekt taalvrijwilliger

Buurtservice zoekt een taalvrijwilliger die een groep medewerkers tijdens de klus-vrijdagochtend wil begeleiden bij het Nederlands spreken.

Taal en klussen

Bij Buurtservice Zutphen zijn cliƫnten van GelreWerkt aan de slag, die eenmaal per week les krijgen in het Nederlands spreken.

Om deze medewerkers ook tijdens hun kluswerkzaamheden goed te laten oefenen in het Nederlands, zoeken we een vrijwilliger die met hen meegaat naar de verschillende opdrachten. Dit gebeurt op vrijdagochtend van circa 8.30 tot 12.30 uur.

Je komt vroeg in de ochtend samen met de medewerkers bij Buurtservice om daar de planning van die ochtend te ontvangen, en stapt daarna samen op de fiets. Bij het klussen kun je denken aan onderhoudswerk als een tuin of plantsoen snoeien, het groenafval opruimen, kleine reparaties in huis, etc.

Vooral het Nederlands spreken met de medewerkers, tegelijk samen klussen, doet die medewerkers ontzettend goed! Een docentenachtergrond is niet nodig, wel belangstelling voor taal, plezier in kleine gesprekjes, humor en gezelligheid. 

Meer info

Wil je meer weten of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Liesbeth van Rijn, coƶrdinator Taalhuis Graafschap bibliotheken:
M 06-25296386
E liesbeth.vanrijn@taalhuislochemzutphen.nl