Tips voor thuis

Thuis tijdens de corona-crisis?

Hier vind je leuke en handige filmpjes en websites.

BiebLab

BiebLab is een YouTube-kanaal voor kinderen. Met BiebLab ga je thuis experimenteren, onderzoeken én toffe series maken. Doe vanaf de bank of keukentafel mee aan de leukste activiteiten.

Huisarrest

Huisarrest is een tiendelige serie over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers.

Meester Freek

Wat is er allemaal aan de hand? In 20 minuten legt Meester Freek uit wat een virus is, hoe het werkt, wat dieren er mee te maken hebben en wat jij zelf kan doen om deze mini-piraatjes snel de baas te zijn!

Lezen en luisteren

Voor elke leeftijd hebben we de leukste e-books en luisterboeken. Van voorleesboeken voor peuters en kleuters tot spannende verhalen voor young adults. Gratis bij de online Bibliotheek met je eigen Bibliotheekpas.

Klokhuis studio

De studio is het creatiefste onderdeel van de website van Het Klokhuis. Je vindt er van alles om zelf te maken en te doen, van proefjes tot baksels. En je kunt ook nog elke maand meedoen aan wedstrijden!

BiebBoys

BiebBoys Joran en Kees hebben een Super Lockdown Challenge bedacht. In zes filmpjes hebben ze aanwijzingen voor je verstopt. Verzamel alle aanwijzingen, vorm het codewoord en stuur het op naar biebboys@obgz.nl.

Jeugdbibliotheek

De Bibliotheek is er voor jou. Met leuke leesboeken en informatie voor je spreekbeurt of werkstuk. In de Jeugdbibliotheek vind je alles voor jouw leeftijd.