Onze partners

Op deze pagina vindt u een overzicht van de samenwerkingspartners van de Bibliotheek. Deze pagina is nog in opbouw en wordt regelmatig aangevuld.

Van Someren & Ten Bosch

Van Someren & Ten Bosch is een legendarische boekhandel, opgericht in 1844 door de Arnhemse uitgever/vertaler/dichter A.E.C. van Someren. Na ruim 170 jaar staat de winkel nog steeds op dezelfde plek, aan de Turfstraat in het centrum van Zutphen. Mensen die er voor het eerst over de drempel stappen, zeggen vaak: wat ruikt het hier heerlijk naar boeken! De kasten zijn rijk gevuld met literatuur, kunst, geschiedenis, muziek en filosofie. De bijzondere collectie trekt mensen uit alle windstreken. Ook schrijvers komen er graag voor een lezing, een boek of een praatje. Ga naar de website: www.libris.nl/vansomeren-en-tenbosch

Gilde Zutphen

Stichting Gilde Zutphen is een unieke vrijwilligersorganisatie, waar vakmensen belangeloos hun kennis en ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stadsgenoten.
Sinds 1993 organiseert het Gilde activiteiten waaraan iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of vooropleiding. Anno 2016 zijn zo’n 250 vrijwilligers actief als aanbieder, gids, coach of medewerker bij het gilde. In 2015 maakten meer dan 5000 deelnemers gebruik van hun diensten. Taalcoaches helpen inburgeraars en mensen met een taalachterstand met de Nederlandse taal. Gilde en de Bibliotheek bieden de coaches en de deelnemers een gratis bibliotheekabonnement. Ga naar de website van Gilde Zutphen: www.gilde-zutphen.nl

Vrijwilligerscentrale Zutphen

De Vrijwilligerscentrale is de vraagbaak voor alles omtrent vrijwilligerswerk en vrijwilligersbemiddeling. Daarnaast biedt de centrale ondersteuning aan mantelzorgers. Zij heeft diverse diensten, zoals de Bezoek- en Ondersteuningsservice (BOS), informatie voor ouderen (TIP), schuldpreventie en de maaltijdservice.
De vrijwilligerscoördinator houdt spreekuur elke dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur aan de servicebalie in de Bibliotheek Zutphen. 
Ga naar de website van de Vrijwilligerscentrale: www.vrijwilligerscentrale-zutphen.nl  

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

't Warnshuus

‘t Warnshuus op de Dreiumme is een centrale ontmoetingsplek voor en door inwoners van Warnsveld en Leesten. In 't Warnshuus vinden activiteiten plaats voor allerlei doelgroepen. Van cursussen tot activiteiten voor jong en oud, in de ruime, modern ingerichte zalen, die ook verhuurd worden. Onze 40 vrijwilligers zijn van zeer grote waarde voor ‘t Warnshuus; ze zijn het goud van onze organisatie. Zij verrijken de organisatie en dragen bij aan de openheid en laagdrempeligheid die ‘t Warnshuus toegankelijk maakt voor iedereen. De dagelijkse organisatie is in handen van twee coördinatoren. Ga naar de website van 't Warnshuus: www.warnshuus.nl  

SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met meer dan 149.000 leden, 400 cursuslocaties en 3.000 vrijwilligers. De vereniging is sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.
SeniorWeb geeft op zo'n 400 locaties verspreid over Nederland computercursussen, workshops en inloopuren. U wordt begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers. De lesonderwerpen zijn divers: tablets, Facebook, Windows, veiligheid, fotobewerking, orde op uw pc en meer. U vindt de SeniorWeb Leercentra bij u in de buurt op onze website, of bel 030-276 99 65.
Graafschap bibliotheken heeft in elke vestiging een leercentrum van SeniorWeb met een inloopspreekuur op de digitale dinsdag en donderdag. Het inloopspreekuur is toegankelijk voor iedere senior die wil leren over computergebruik, internet en andere digitale ontwikkelingen. 

Stichting Welzijn Lochem

Stichting Welzijn Lochem is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor iedereen in de gemeente Lochem: jong, oud, zelfstandig en kwetsbaar. SWL stelt “de inwoner centraal”. Dat doen we door inwoners te versterken bij het zelfstandig meedoen in de samenleving. Je kunt bij SWL terecht voor alles op het gebied van welzijn en algemene voorzieningen. We denken gratis mee, verbinden en ondersteunen én we delen graag!’ Ga naar de website van SWL: www.welzijnlochem.nl  

BUUV

BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners in de gemeente Lochem. Via BUUV kun je anderen ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen. Sinds 28 juni 2016 heeft BUUV ook een inlooppunt in de Bibliotheek Gorssel. Iedere dinsdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur zullen afwisselend Hanne Waanders, Inge Verburg en Toos de Man aanwezig zijn in de Bibliotheek om u meer te vertellen over BUUV of u te helpen een oproep te plaatsen op het BUUV-prikbord in de Bibliotheek of op de digitale buurtmarktplaats van BUUV.
Wilt u meer informatie? Kom naar de Bibliotheek Gorssel of bel het BUUV-nummer: 06-19738530, mailen kan ook: info@lochem.buuv.nu.
BUUV: Een mooi initiatief waar iedereen plezier aan kan beleven!