Onze partners

Op deze pagina vindt u een overzicht van de samenwerkingspartners van de Bibliotheek. Deze pagina is nog in opbouw en wordt regelmatig aangevuld.

Luxor

Luxor Theater is een filmtheater in Zutphen. De belangrijkste activiteiten zijn: filmcultuur uitdragen en kwaliteitsfilms vertonen. Daarnaast is de intieme theaterzaal ingericht voor kleinschalige podiumkunsten. Luxor is een van de zes organisaties die samen het Zudocku vormen: het Zutphens Directie Overleg Cultuur en Kunst. De directies werken actief samen aan een hoogwaardig kunst- en cultuurklimaat voor bewoners, bezoekers en bedrijven van Zutphen, Warnsveld en nabije omgeving.
www.luxorzutphen.nl

Van Someren & Ten Bosch

Van Someren & Ten Bosch is een legendarische boekhandel, opgericht in 1844 door de Arnhemse uitgever/vertaler/dichter A.E.C. van Someren. Na ruim 170 jaar staat de winkel nog steeds op dezelfde plek, aan de Turfstraat in het centrum van Zutphen. Mensen die er voor het eerst over de drempel stappen, zeggen vaak: wat ruikt het hier heerlijk naar boeken! De kasten zijn rijk gevuld met literatuur, kunst, geschiedenis, muziek en filosofie. De bijzondere collectie trekt mensen uit alle windstreken. Ook schrijvers komen er graag voor een lezing, een boek of een praatje.  
www.libris.nl/vansomeren-en-tenbosch

Zilt-Bikes

Taal werkt! Beter lezen, rekenen, computeren en budgetteren.
Zilt-Bikes is een sociale onderneming die werk geeft aan mensen voor wie dat geen vanzelfsprekendheid is. Zij werken met verschillende zorginstellingen samen in onze werkplaats. In het kader van dagbesteding repareren cliënten van instellingen onder deskundige begeleiding aan fietsen. Voor hen die niet van sleutelen aan fietsen houden, zijn er ook andere werkzaamheden.
Het fietsenmakersvak leer je het beste in de praktijk. Daarom hebben Aventus en Zilt-Bikes een uniek traject opgezet waarin je zowel leert als werkt.
Voor hen die (nog) niet een officieel leertraject willen volgen, biedt Graafschap bibliotheken op de locatie van ZILT non-formeel onderwijs aan op gebied van lezen, rekenen, digitale vaardigheden en budgetteren. In samenwerking met Taalhuis Lochem-Zutphen worden ook andere bedrijven uitgenodigd hun werknemers deel te laten nemen aan dit traject dat onder werktijd kan worden gevolgd.

Gilde Zutphen

Stichting Gilde Zutphen is een unieke vrijwilligersorganisatie, waar vakmensen belangeloos hun kennis en ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stadsgenoten.
Sinds 1993 organiseert het Gilde activiteiten waaraan iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of vooropleiding. Taalcoaches helpen inburgeraars en mensen met een taalachterstand met de Nederlandse taal. Gilde en de Bibliotheek bieden de coaches en de deelnemers een gratis bibliotheekabonnement.
www.gilde-zutphen.nl

't Warnshuus

‘t Warnshuus op de Dreiumme is een centrale ontmoetingsplek voor en door inwoners van Warnsveld en Leesten. In 't Warnshuus vinden activiteiten plaats voor allerlei doelgroepen. Van cursussen tot activiteiten voor jong en oud, in de ruime, modern ingerichte zalen, die ook verhuurd worden. Onze 40 vrijwilligers zijn van zeer grote waarde voor ‘t Warnshuus; ze zijn het goud van onze organisatie. Zij verrijken de organisatie en dragen bij aan de openheid en laagdrempeligheid die ‘t Warnshuus toegankelijk maakt voor iedereen. De dagelijkse organisatie is in handen van twee coördinatoren.
www.warnshuus.nl  

Cultuur Historisch Platform Zutphen

Doel van het platform is om de verschillende activiteiten van de (culturele) organisaties die binnen de gemeente Zutphen actief zijn nauwer op elkaar af te stemmen en om samen nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Het platform wil zich sterk maken voor de zorg van en de kennis over het cultuurhistorisch erfgoed van Zutphen en Warnsveld. Het doet dat onder meer door de organisatie van de cursus Zutphenkunde. 

SeniorWeb

SeniorWeb is een landelijke vereniging met meer dan 149.000 leden, 400 cursuslocaties en 3.000 vrijwilligers. De vereniging is sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren.
SeniorWeb geeft op zo'n 400 locaties verspreid over Nederland computercursussen, workshops en inloopuren. U wordt begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers. De lesonderwerpen zijn divers: tablets, Facebook, Windows, veiligheid, fotobewerking, orde op uw pc en meer. U vindt de SeniorWeb Leercentra bij u in de buurt op onze website, of bel 030-276 99 65.
Graafschap bibliotheken heeft in elke vestiging een leercentrum van SeniorWeb met een inloopspreekuur op de digitale dinsdag en donderdag. Het inloopspreekuur is toegankelijk voor iedere senior die wil leren over computergebruik, internet en andere digitale ontwikkelingen. 

Stichting Welzijn Lochem

Stichting Welzijn Lochem is een onafhankelijke lokale welzijnsorganisatie voor iedereen in de gemeente Lochem: jong, oud, zelfstandig en kwetsbaar. SWL stelt “de inwoner centraal”. Dat doen we door inwoners te versterken bij het zelfstandig meedoen in de samenleving. Je kunt bij SWL terecht voor alles op het gebied van welzijn en algemene voorzieningen. We denken gratis mee, verbinden en ondersteunen én we delen graag!’ Ga naar de website van SWL: www.welzijnlochem.nl