Passend Lezen

Lezen kan altijd! Kunt u de kleine lettertjes niet meer lezen? Wordt het lezen meer inspanning dan ontspanning? Kortom, lukt het 'gewone' lezen niet of niet meer door een visuele of andere beperking? Dan biedt Passend Lezen uitkomst.

In de Bibliotheek kunt u onder andere terecht voor:
• groteletterboeken
• daisy-roms
• e-books
• luisterboeken
Tevens kunt u leeshulpmaterialen lenen om thuis uit te proberen, zoals een daisyspeler of een leesliniaal.
NB Voor het lenen van daisy-roms is een Verklaring Leesbeperking nodig, deze vindt u in de Bibliotheek bij de afdeling Passend Lezen.

U kunt ook gebruikmaken van de online dienst Passend Lezen, exclusief voor iedereen met een leesbeperking. Na aanmelding heeft u toegang tot 45.000 gesproken boeken. 

De Bibliotheekservice Passend Lezen biedt nog meer mogelijkheden. De collectie bestaat uit meer dan 75.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Aanvullend zijn er ruim 15.000 brailleboeken verkrijgbaar. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. De kosten van een lidmaatschap bedragen 30 euro per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis.