Online cursussen

vrouw achter beeldscherm

Als lid van de Bibliotheek kan je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Van ons cursusaanbod steek je altijd wat op. Onze cursussen volg je in je eigen tijd en tempo in een online cursusomgeving. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?

Er zijn in totaal dertig cursussen in vijf categorieën:

  • Vrije tijd
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Computer en nieuwe media
  • Gezondheid en opvoeding
  • Talen

Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen  kiezen. Je volgt de cursus van je keuze waar je maar wilt in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig.

Na het kiezen van een cursus krijg je een inlogscherm. Om in te loggen vul je je lenersnummer in; dit vind je op je biebpas onder de streepjescode. Bij wachtwoord of pincode vul je de eerste vier cijfers van je geboortedatum in (bijv. 4 oktober is 0410). Vervolgens krijg je een aanmeldscherm waarin je je e-mailadres en de cijfers van je postcode invoert. Daarna kun je meteen aan de slag!

‘Online cursussen van de Bibliotheek’  is een pilot van 1 jaar. Na afloop van de pilot wordt deze geëvalueerd. Op basis van die evaluatie wordt er besloten of er een vervolg komt.  

Cursus van de maand

Elke maand staat er een korte cursus voor je klaar als extraatje naast het reguliere cursusaanbod van de Bibliotheek. In juni is dat mindfulness. 
Wil jij weten waarom je soms uit balans raakt en hoe je dat voorkomt? Mindfulness is een bewezen effectieve methode om beter om te gaan met stress, onrust en angst. In deze cursus van de maand ontdek je wat mindfulness voor jou kan betekenen. En hoe je het makkelijk in je eigen leven toepast. Een boeiende mix van theorie, praktische oefeningen en opdrachten.

Waarom cursussen van de Bibliotheek?

Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

De Bibliotheek maakt je rijker!