De Bibliotheek is gesloten tot en met dinsdag 27 april. Afhalen en inleveren van boeken en/of andere materialen kan wel. Klik hier voor meer informatie.

WO2-verhaal gezocht

Gepubliceerd op: 31 maart 2021 17:00

Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kun je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen.

Talkshow

Het mag van alles zijn: foto’s, brieven, dagboeken of objecten, als er maar een bijzonder of persoonlijk oorlogsverhaal bij hoort. De ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform mijnGelderland van Erfgoed Gelderland. Aan het eind van de inzameling zenden we bovendien een talkshow uit, waarin enkele verhalen en objecten door experts besproken zullen worden.

Filmpjes

Tijdens de inzamelingsperiode gaat razende reporter Bas Steman voor ons ook op zoek naar bijzondere verhalen. Daarom houden we de opbrengst goed in de gaten en sturen we hem op pad om hierover filmpjes op te nemen. Stuur dus iets in en misschien komt hij wel bij jou langs!

Bekijk hieronder het filmpje met Frans Rozendal uit Zutphen. Hij vertelt in de Bibliotheek Zutphen over de oorlogsgeschiedenis van zijn familie.

De doorstart van de WO2-cafés is een samenwerking van Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD en de Gelderse bibliotheken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelle van de Graaf, E. jelle.vandegraaf@rijnbrink.nl of met Barbara Deuss, M. 06-10203269, E. barbara.deuss@graafschapbibliotheken.nl.