De Bibliotheek is gesloten tot en met dinsdag 27 april. Afhalen en inleveren van boeken en/of andere materialen kan wel. Klik hier voor meer informatie.

Speel HackShield

Gepubliceerd op: 27 oktober 2020 12:00

HackShield is een game over cyberveiligheid voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Woon je in de gemeente Lochem? Doe dan mee en word cyber agent!

Wat is HackShield?

HackShield is een spannende game waarin je alles leert over cyberveiligheid. Je lost puzzels op, beantwoordt vragen en verzamelt shields. Dit is de Basistraining van HackShield. Hierna mag je jezelf Cyber Agent noemen. Met deze kennis kun je ook je vader, moeder, opa of oma beschermen als ze online zijn. Want ook zij kennen niet altijd de gevaren van internet. Je kunt een jaar lang meedoen.

Quests

De kinderen krijgen regelmatig Quests: korte doe-opdrachten over cyberveilige onderwerpen, zoals wachtwoorden, phishing en auteursrechten. De kinderen kunnen deze samen met hun (groot)ouders spelen. Naast extra kennis levert het extra shields en punten op.

Filmpje

“Beste kinderen, wij hebben jou nodig om samen slimmer te worden tegen boeven op internet!” Dat is de oproep van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en jeugdagent Kevin Wiggers. Dit is te zien in een speciaal filmpje dat zij maakten.

Burgemeester huldigt de beste spelers

Burgemeester van ’t Erve: “Ik hoop dat veel kinderen uit de gemeente HackShield gaan spelen. En dat zij Junior Cyber Agents van gemeente Lochem worden. Woensdagmiddag 17 februari huldig ik samen met de jeugdagent de beste spelers."

Ik wil Cyber Agent van de gemeente Lochem worden, hoe word ik dat?

Lijkt het je wat om Cyber Agent van gemeente Lochem te worden? Meld je dan via de knop hieronder. Je kan HackShield spelen op een laptop of computer via www.joinhackshield.nl. En op een tablet en smartphone door de app te downloaden. Vul in dat je meedoet voor gemeente Lochem en maak kans op mooie prijzen. Zoals mooie Shields die je opspeldt, zodat je te herkennen bent als cyber agent. Of een afspraak met de burgemeester om hem uitleg te geven.