De Bibliotheek is gesloten tot en met dinsdag 27 april. Afhalen en inleveren van boeken en/of andere materialen kan wel. Klik hier voor meer informatie.

Literatuurcursus

Heb je belangstelling voor literatuur in de breedste zin van het woord, en wil je je kennis verrijken samen met medecursisten? Dan zijn de literatuurcursussen van de Bibliotheek misschien iets voor jou! Een deskundige docent leidt de bijeenkomsten.

Inhoud

Elke bijeenkomst wordt een boek besproken dat alle deelnemers op dat moment gelezen hebben. De Bibliotheek zorgt ervoor dat de boeken ruim op tijd voor de deelnemers beschikbaar zijn. 

De cursussen vinden plaats in de bibliotheken Zutphen en Lochem; deelnemers aan de cursus hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek. De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

In Zutphen is de cursusleidster Tonny van Poortvliet. Ze is na haar studies vertaalwetenschap en Engelse taal- en letterkunde docent geweest aan verschillende middelbare scholen en aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In Lochem is de cursusleider Maarten Delen. Hij heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd en is afgestudeerd bij Herman Pleij in de Middelnederlandse letterkunde. Van 1983 tot 1999 was Maarten docent Nederlands in Zutphen, Deventer en Hengelo. Op dit moment is hij schoolleider in het voortgezet onderwijs. 

Najaar 2021

LOCHEM
De geplande cursus van het voorjaar is vanwege corona uitgesteld naar september 2021. 
Heb je interesse voor een volgende literatuurcursus? Neem dan contact op met Marjolein Selles, tel. 0573-252727.

ZUTPHEN
De cursus data zijn: vrijdag 9.30 - 12.00 uur én vrijdag 13.30 - 16.00 uur: 24 september, 15 oktober, 12 november, 10 december
De titels van de boeken die worden besproken zijn:

  • Twee broers - Jhumpa Lahiri
  • Alsof het voorbij is - Julian Barnes
  • De geniale vriendin - Elena Ferrante
  • Vallen is als vliegen - Manon Uphoff

Heb je interesse om mee te doen? Neem dan contact op met Lydie Walgemoed, tel. 0575-512926.

Kosten

Deelname aan de literatuurcursus kost € 70,00; Bibliotheekleden krijgen € 5,00 korting.