Literatuurcursus

Heb je belangstelling voor literatuur in de breedste zin van het woord, en wil je je kennis verrijken samen met medecursisten? Dan zijn de literatuurcursussen van de Bibliotheek misschien iets voor jou! Een deskundige docent leidt de bijeenkomsten.

Inhoud

Elke bijeenkomst wordt een boek besproken dat alle deelnemers op dat moment gelezen hebben. De Bibliotheek zorgt ervoor dat de boeken ruim op tijd voor de deelnemers beschikbaar zijn. 

De cursussen vinden plaats in 't Warnshuus (max. 11 deelnemers) en in de Bibliotheek Lochem (max. 10 deelnemers); deelnemers aan de cursus hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

In Warnsveld is de cursusleidster Tonny van Poortvliet. Ze is na haar studies vertaalwetenschap en Engelse taal- en letterkunde docent geweest aan verschillende middelbare scholen en aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

In Lochem is de cursusleider Maarten Delen. Hij heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd en is afgestudeerd bij Herman Pleij in de Middelnederlandse letterkunde. Van 1983 tot 1999 was Maarten docent Nederlands in Zutphen, Deventer en Hengelo. Op dit moment is hij schoolleider in het voortgezet onderwijs. 

Najaar 2021

LOCHEM
De cursusdata zijn: vrijdag 9.30 - 12.00 uur: 24 september, 22 oktober, 19 november, 17 december.
De volgende boeken worden besproken:

  • Rituelen - Cees Nooteboom
  • Vele hemels boven de zevende - Griet op de Beeck
  • Nooit meer slapen - W.F. Hermans
  • Dit zijn de namen - Tommy Wieringa

Meer info en aanmelden bij Marjolein Selles, tel. 0573-252727.

WARNSVELD
De cursusdata zijn: vrijdag 9.30 - 12.00 uur én vrijdag 13.30 - 16.00 uur: 24 september, 15 oktober, 12 november, 10 december.
De volgende boeken worden besproken:

  • Twee broers - Jhumpa Lahiri
  • Alsof het voorbij is - Julian Barnes
  • De geniale vriendin - Elena Ferrante
  • Vallen is als vliegen - Manon Uphoff

Meer info bij Lydie Walgemoed, tel. 0575-512926. 
De cursus is inmiddels volgeboekt. 

Kosten

Deelname aan de literatuurcursus kost € 70,00; Bibliotheekleden krijgen € 5,00 korting.