Leeskringen

Leeskringen

Heb je interesse in literatuur of lees je veel? Dan is een leeskring of leesclub misschien wel wat voor jou! Elk lid van de leeskring leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Door je aan te sluiten bij een leeskring lees je meer, en je ontmoet ook nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Reserveren

Wil je samen een boek lezen dat niet is opgenomen in onze leeskringcollectie, dan kun je het reserveren via onze webcatalogus. In onze eigen collectie zijn soms onvoldoende exemplaren beschikbaar voor alle leeskringdeelnemers. 
Laat in zo'n geval de reservering plaatsen door een bibliotheekmedewerker in het Gelders bibliothekennetwerk. Let op: dit geldt alleen voor minder actuele titels (ouder dan ongeveer 2 jaar). Voor een reservering buiten onze eigen collectie worden € 3,50 reserveringskosten berekend. Per leeskringdeelnemer kan één reservering per titel worden geplaatst. Met een instellingsabonnement kunnen meerdere reserveringen per titel worden geplaatst. 

Handige websites en tips

Literatuurcursus

Heb je belangstelling voor literatuur in de breedste zin van het woord, en wil je je kennis verrijken samen met medecursisten? Dan zijn de literatuurcursussen van de Bibliotheek misschien iets voor jou! Een deskundige docent leidt de bijeenkomsten.

Meer info over de literatuurcursus

Leesgroepen Senia

Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziekluisterclubs. Verspreid over het hele land delen leden in zo’n 1400 clubs hun interesse voor literatuur, filosofie, kunst, geschiedenis en muziek. Senia helpt bij het vinden of oprichten van deze clubs en maakt inspirerende leeswijzers om het gesprek met elkaar te verdiepen.