Leeskringen

Leeskringen

Heb je interesse in literatuur of lees je veel? Dan is een leeskring of leesclub misschien wel wat voor jou! Elk lid van de leeskring leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Door je aan te sluiten bij een leeskring lees je meer, en je ontmoet ook nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Reserveren

Wil je samen een boek lezen dat niet is opgenomen in onze leeskringcollectie, dan kun je het reserveren via onze webcatalogus. In onze eigen collectie zijn soms onvoldoende exemplaren beschikbaar voor alle leeskringdeelnemers. 
Laat in zo'n geval de reservering plaatsen door een bibliotheekmedewerker in het Gelders bibliothekennetwerk. Let op: dit geldt alleen voor minder actuele titels (ouder dan ongeveer 2 jaar). Voor een reservering buiten onze eigen collectie worden € 3,50 reserveringskosten berekend. Per leeskringdeelnemer kan één reservering per titel worden geplaatst. Met een instellingsabonnement kunnen meerdere reserveringen per titel worden geplaatst. 

Handige websites en tips

Workshop voor leeskringen

De Bibliotheek organiseert interactieve workshops voor leeskringen met de volgende onderwerpen:
- achtergrondinformatie over schrijvers en boeken zoeken op internet
- online reserveren en aanvragen bij de Bibliotheek
- tips voor de organisatie van een leeskring

De kosten voor deze workshop (maximaal 5 deelnemers) zijn € 5,00 voor leden van Graafschap bibliotheken en € 7,50 voor niet-leden. De workshop duurt 2 uur.

Meer informatie is verkrijgbaar bij:
- Willy Nijman, M 06-22923470, E willy.nijman@graafschapbibliotheken.nl (leeskringen in gemeente Lochem)
- Ans Groote Haar, M 06-52786661, E ans.grootehaar@graafschapbibliotheken.nl (leeskringen in gemeente Zutphen) 

Literatuurcursus

Heb je belangstelling voor literatuur, wil je je kennis verdiepen en lijkt het je leuk om met gelijkgestemden een viertal hooggewaardeerde werken te bespreken? Dan zijn de literatuurcursussen van de Bibliotheek misschien iets voor jou! Een deskundige docent leidt de bijeenkomsten.

Meer info over de literatuurcursus