Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Bekijk hier de voorwaarden en tarieven voor jouw abonnement.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Het hangt ervan af welk abonnement je hebt. Met een standaardabonnement, tijdelijk abonnement, online-abonnement, jeugdabonnement of instellingsabonnement kun je e-books lenen. Met de andere abonnementen heb je geen toegang tot online Bibliotheek. 

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Geef ons zo snel mogelijk door dat je je bibliotheekpas kwijt bent. Wij blokkeren de pas, zodat iemand anders er geen gebruik van kan maken. 

Als je je pas zelf terugvindt, moet je je legitimeren bij het eerstvolgende bezoek aan de Bibliotheek. Wij kunnen dan de pas deblokkeren.

Vind je de pas niet terug, dan kun je een vervangende bibliotheekpas laten maken. De kosten hiervoor zijn € 2,50. De oude bibliotheekpas is hierna niet meer te gebruiken.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Je kunt een adreswijziging doorgeven aan de balie, telefonisch, per e-mail of via het contactformulier. Vermeld in alle gevallen je lidnummer. Dit vind je onder de streepjescode op je bibliotheekpas.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Een abonnement bij Graafschap bibliotheken is één jaar geldig en wordt na dat jaar automatisch omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd. Je kuht het abonnement schriftelijk (Graafschap bibliotheken - Postbus 4136 - 7200 BC  Zutphen), telefonisch, via e-mail of het contactformulier, of persoonlijk aan de balie in de bibliotheek opzeggen; in alle gevallen met vermelding van je lidnummer.

In het eerste abonnementsjaar heb je bij tussentijdse opzegging geen recht op restitutie van contributie. Na het eerste abonnementsjaar kun je op ieder moment opzeggen; de opzegtermijn is één maand. Je ontvangt dan restitutie van het resterende contributiebedrag met aftrek van eventuele openstaande schulden.

Een abonnement wordt alleen beëindigd als alle materialen zijn ingeleverd en alle nog openstaande schulden zijn voldaan.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen. Bekijk het overzicht.

Kan ik online lid worden?

Je kunt je online aanmelden als lid. Je krijgt van ons bericht wanneer je je bibliotheekpas kunt afhalen.
Naar het aanmeldformulier >>

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

De Bibliotheek is voor iedereen vrij toegankelijk. Daarvoor hoef je geen lid te zijn. Als je materialen wilt lenen heb je een bibliotheekpas nodig. 

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Je kunt de Bibliotheek cadeau doen met de feestelijke cadeaubon. De ontvanger kan de waarde van de bon verzilveren bij aanmelding als lid van de Bibliotheek.Geen antwoord op je vraag gevonden?