Inleverattendering

De Bibliotheek stuurt u als extra service 3 dagen voor het verlopen van de uitleentermijn ter herinnering een e-mail.

Het overkomt iedereen wel eens... voordat je het weet is de inleverdatum van de geleende materialen verstreken. U moet dan telaatgeld ofwel boete betalen. Dat kan aardig oplopen als u of andere familieleden veel materialen hebben geleend. Graafschap bibliotheken biedt al haar leden een handige gratis service. Zowel jeugd- als volwassen leden ontvangen drie werkdagen vóórdat het geleende materiaal moet worden teruggebracht een inleverattendering. U heeft dan nog enkele dagen de tijd om het geleende materiaal terug te brengen, of om de uitleentermijn te verlengen.*

E-mailadres

Als uw juiste e-mailadres al bekend is bij de Bibliotheek hoeft u geen actie te ondernemen. U komt automatisch voor de inleverattendering in aanmerking. Als het e-mailadres verouderd of nog niet doorgegeven is, kunt u zich melden bij de informatiebalie van de Bibliotheek. Na het invoeren van het e-mailadres ontvangt u direct deze handige attendering. Denkt u ook aan de e-mailadressen van uw kinderen. Dit kan ook uw eigen e-mailadres zijn. 

Eigen verantwoordelijkheid

De Bibliotheek wijst u erop dat u zelf verantwoordelijk blijft voor het op tijd inleveren van geleende materialen. Mocht er door een technisch mankement de inleverattendering niet verstuurd worden, dan geeft dat géén recht op kwijtschelding van telaatgelden. 

* U kunt de uitleentermijn zelf één keer verlengen; dit kan op de zelfservice-uitleenmachines, of via Mijn Bibliotheek op onze website. Uitzondering: materialen die zijn gereserveerd door een andere lener, Toptitels en materialen die zijn geleverd door bibliotheken buiten Gelderland kunt u niet verlengen.