Gastlenen

gastlenen grenzeloos leengemak

Wie een jaarabonnement heeft bij Graafschap bibliotheken kan gratis gastlener worden bij een andere openbare bibliotheek in Nederland. Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, winkelt of studeert. Ook als u op vakantie gaat in eigen land is gastlenen een uitkomst.

Gastlenen bij Gelderse bibliotheken

Met uw pas van Graafschap bibliotheken kunt u zonder aparte inschrijving bibliotheekmaterialen lenen in Gelderse bibliotheken*. Bovendien kunt u materiaal dat u bij een andere bibliotheek leent, inleveren in uw eigen thuisbibliotheek.

*Wilt u gastlenen bij bibliotheek Gelderland-Zuid, Liemers of Groesbeek? Ga daar dan eerst naar de klantenservice met uw pas en legitimatiebewijs. Uw pas wordt geregistreerd, zodat u ook bij deze bibliotheken kunt lenen. Vraag naar de uitleenvoorwaarden en regels van deze bibliotheek, want die gelden ook voor u.

Gastlenen bij bibliotheken buiten Gelderland

Bij andere bibliotheken in Nederland kunt u zich laten inschrijven als gastlener. Neemt u daarvoor uw lenerspas mee van Graafschap bibliotheken en een legitimatiebewijs.

Bij de meeste bibliotheken in de provincies Overijssel, Noord-Brabant en Limburg kunt u uw eigen lenerspas van Graafschap bibliotheken ook gebruiken voor gastlenen. Bij  andere bibliotheken krijgt u een extra lenerspas van de gastbibliotheek.

Materialen die u geleend heeft bij de gastbibliotheek, dient u ook daar weer in te leveren. Andersom kunt u materialen die u heeft geleend in uw thuisbibliotheek niet inleveren bij de gastbibliotheek.

U kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. De voorwaarden van de gastbibliotheek zijn van toepassing op de materialen die u daar leent.

En wilt u bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan natuurlijk ook!

Bekijk hoe gastlenen werkt!