Gastlenen

gastlenen grenzeloos leengemak

Met een standaard abonnement kun je gratis gastlener worden bij een andere openbare bibliotheek in Nederland. Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt of studeert. Ook als je op vakantie gaat in eigen land is gastlenen een uitkomst.

Gastlenen bij Gelderse bibliotheken

Met je lenerspas van Graafschap bibliotheken kun je zonder aparte inschrijving bibliotheekmaterialen lenen in Gelderse bibliotheken*. Bovendien kun je materiaal dat je bij een andere bibliotheek leent, inleveren in je eigen thuisbibliotheek.

*Wil je gastlenen bij de Bibliotheek Gelderland-Zuid? Ga daar dan eerst naar de klantenservice met je lenerspas en legitimatiebewijs. Je pas wordt geregistreerd, zodat je ook bij deze bibliotheken kunt lenen. Vraag naar de uitleenvoorwaarden en regels van deze Bibliotheek, want die gelden ook voor jou.

Gastlenen bij bibliotheken buiten Gelderland

Bij andere bibliotheken in Nederland kun je je laten inschrijven als gastlener. Neem daarvoor je lenerspas mee van Graafschap bibliotheken en een legitimatiebewijs.

Bij de meeste bibliotheken in Nederland kun je met je eigen lenerspas van Graafschap bibliotheken ook gastlenen. Bij enkele andere bibliotheken krijg je een extra lenerspas van de gastbibliotheek.

Materialen die je geleend hebt bij de gastbibliotheek, dien je ook daar weer in te leveren. Andersom kun je materialen die je geleend hebt in je thuisbibliotheek niet inleveren bij de gastbibliotheek.

Je kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. De voorwaarden van de gastbibliotheek zijn van toepassing op de materialen die je daar leent.

En wil je bij meer bibliotheken gastlenen? Dat kan natuurlijk ook!

Bekijk hoe gastlenen werkt!