Bibliotheek dicht? Lees en leer digitaal!

Ook thuis kun je gebruikmaken van de Bibliotheek! Je kunt digitaal doorlezen met e-books en voorleesfilmpjes voor volwassenen en kinderen. En je kunt leren en studeren via online programma's.

E-books

In onze e-bookscollectie vind je als lid van de Bibliotheek ruim 28.000 titels die je onbeperkt kunt verlengen. Je kunt lezen met een e-reader, op je tablet of smartphone of online op je pc of laptop. Dus zoek een fijn boek, kies hoe je het wilt lezen en duik in het verhaal. Er zijn e-books voor volwassenen en voor de jeugd. 

Naar de Online Bibliotheek

Luisterboeken

Even achteroverleunen en je ogen dicht doen en toch een boek lezen? Dat kan met de luisterboeken die je in de Luisterbieb vindt. Zowel online als via de app op je telefoon kun je als lid kiezen uit meer dan 3600 titels. Er zijn extra titels toegevoegd, waardoor er nu meer dan 100 titels ook voor niet-leden beschikbaar zijn. 

Naar de Luisterbieb

Bereslim

Bereslim is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Peuters en kleuters kunnen er luisteren en kijken naar prachtige digitale prentenboeken.

Naar Bereslim

Yoleo

Yoleo is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met je Bibliotheekaccount kun je Yoleo gebruiken wanneer je wilt.

Naar Yoleo

Meer voor kinderen

Nog veel meer leuke tips voor kinderen staan op de Jeugdbibliotheek, met inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Bijvoorbeeld Junior Einstein, waarmee je kunt oefenen voor alle vakken van de basisschool. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Meer voor volwassenen

Er zijn talloze digitale bronnen te vinden op onze website om je geest lekker bezig te houden. Je kunt bijvoorbeeld oefenen met lezen, schrijven, rekenen en internetten en leren over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld. Of duik eens in Delpher: ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

Naar digitale bronnen