De Bibliotheek is weer open. Lees meer >>

Digitaal vaardig

Digitaal op weg in de bieb

De computer of tablet is bijna onmisbaar geworden in onze samenleving. Steeds meer organisaties gaan er vanuit dat ze je digitaal kunnen bereiken. De Bibliotheek heeft allerlei activiteiten en cursussen die jou helpen bij het ontwikkelen van je digitale vaardigheden.


Spreekuren

Heb je een vraag over het gebruik van je smartphone, tablet, e-reader of laptop? Kom dan naar het gratis spreekuur in de bieb. 

Digitale werkplaats

Samen oefenen in de bibliotheek met je computer, tablet of telefoon. Elke maand is er een workshop over een actueel onderwerp. Deelname is gratis.

Handig met de computer

Ben je een beginner op de computer? Dan is de gratis cursus Klik & Tik wat voor jou. In de bieb kun je de eerste stappen in de digitale wereld zetten. 


Digitale overheid en DigiD

In de cursus Digisterker leer je hoe je een DigiD aanvraagt. En je leert hoe je websites van de overheid kunt gebruiken.

Digitale doe-lessen

In een digitale doe-les wordt één onderwerp behandeld. Je krijgt uitleg en gaat zelf oefenen. Bijvoorbeeld met wachtwoorden, of digitaal testament.

E-booksambassadeur

Onze e-booksambassadeur kan je helpen bij de registratie, het downloaden, en het koppelen van je e-reader als je e-books wilt lenen.


Donorregister

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister.

Het is belangrijk dat je een keuze invult. Wil je hier meer over weten? Wil je hulp bij het registreren? In de bibliotheek helpen we je verder.

Belastingaangifte online

Tijdens een informatie-avond laat een digitaal adviseur je stap voor stap zien hoe de online aangifte bij de Belastingdienst werkt. Daarna kun je thuis zelf aan de slag op de computer of via de app op je tablet of telefoon. 

De data voor 2021 zijn vanwege corona nog niet bekend.