DE BIBLIOTHEEK IS GESLOTEN VAN 15 DECEMBER T/M 9 FEBRUARI.

DE AFHAALBIEB IS OPEN!

Digisterker

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.

Daarom biedt de Bibliotheek de cursus Digisterker aan. Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de digitale overheid.
U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

We gaan ervan uit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. In deze cursus leert u tegelijkertijd beter werken met internet in het algemeen. Gecertificeerde docenten van de Bibliotheek geven de cursus, die bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. De groepsgrootte is maximaal 10 personen. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Er zijn cursuslaptops beschikbaar, maar u kunt ook uw eigen laptop meenemen.

Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen. U hoeft geen examen te doen. Maar met het doen van de oefeningen in het werkboek kunt u wel een certificaat verdienen.

Deelname aan de cursus is gratis. In voor- en najaar organiseert Graafschap bibliotheken deze cursus voor burgers van de gemeenten Lochem en Zutphen. In de agenda Digibieb vindt u de actuele cursusdata.

U kunt zich aanmelden op drie manieren: