Digisterker

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of een huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Deze cursus helpt je daarbij op weg!

Wat leer je in deze cursus?

Met de cursus Digisterker 'Werken met de e-overheid' helpt de bibliotheek je om zelfstandig gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid zoals DigiD, werk.nl, Mijn toeslagen en de website van de gemeente Zutphen of Lochem.

Je leert hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De overheid en andere instellingen vragen je steeds vaker om in te loggen met je DigiD. In de cursus leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

Praktische informatie over de cursus

Als je meedoet, verwachten we van je dat je basiskennis hebt van computer of tablet en internet. Een e-mail verzenden en ontvangen, en gebruik van toetsenbord en muis rekenen wij daartoe.

Gecertificeerde docenten van de Bibliotheek geven de cursus, die bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. 
Deelname aan de cursus is gratis. In voor- en najaar organiseren wij deze cursus voor burgers van de gemeenten Lochem en Zutphen. In de webagenda vind je de cursusdata en kun je jezelf aanmelden.

Tijdens de cursus én thuis ga je zelf oefenen op een computer of laptop. Er zijn cursuslaptops beschikbaar, maar je kunt ook je eigen laptop of tablet meenemen. Bij de cursus krijg je een uitgebreid werkboek, waarin je alles rustig kunt nalezen.

Je hoeft geen examen te doen. De cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Meenemen naar de cursus:
- een e-mailadres en wachtwoord
- DigiD-inlognaam en -wachtwoord (als je die al hebt)
- Burgerservicenummer (BSN)