de Buurtbieb

In de dorpen Almen, Barchem, Eefde, Epse en Harfsen kun je gereserveerde boeken en andere media ophalen en inleveren. Een keer per maand kun je er terecht met al je vragen over digitale onderwerpen bij een deskundige medewerker van de Bibliotheek.

Reserveringen

Het werkt als volgt: kies bij het maken van de reservering bij afhaallocatie voor de Buurtbieb van je keuze. De reserveringen worden eenmaal per week op de afhaalplank in de Buurtbieb gezet. Je kunt de reservering daar ophalen tijdens de openingstijden, nadat je een afhaalbericht van de Bibliotheek hebt gehad. 

Inleveren

Je kunt in de Buurtbieb alle boeken en andere materialen inleveren die je hebt geleend bij Graafschap bibliotheken. De enige uitzondering zijn aangevraagde media van andere bibliotheken; deze kun je alleen inleveren in de vestiging waar je ze gehaald hebt. 

Krant en koffie

Op elke locatie van de Buurtbieb kun je de krant lezen. Bij de beheerder kun je een kopje koffie of thee kopen.

Inloopspreekuur voor digitale vragen

Heb je vragen over het online reserveren van boeken, wil je weten hoe je e-books moet downloaden, of heb je een vraag over de digitale dienstverlening en cursussen van de Bibliotheek? Eenmaal per maand kun je hiermee terecht bij de Buurtbieb. Een deskundige medewerker van de Bibliotheek helpt je op weg bij allerlei digitale zaken. In onze agenda staan alle inloopuren vermeld.

de Bibliotheek aan Huis

De Bibliotheek is er voor iedereen! Als je niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen, dan komt de Bibliotheek naar je toe. Woon je in een van de dorpen in de gemeente Lochem, kun je niet zelf naar de Bibliotheek komen en wil je toch graag lezen, luisteren of kijken? Dan is dit iets voor jou.
De Bibliotheek aan huis is een extra service van Graafschap bibliotheken waarbij vrijwilligers boeken, tijdschriften, films en muziek bij je thuis komen brengen en ruilen. Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dat gesprek worden afspraken gemaakt over de soort boeken en andere media, hoeveel het er per keer zijn en hoe vaak er geruild wordt. Ook boeken met grote letters en luisterboeken horen tot de mogelijkheden.
Als je gebruik wilt maken van deze service kun je je telefonisch aanmelden via ons servicebureau, tel. 0575-512926. Naast de jaarlijkse contributie zijn er geen extra kosten verbonden aan de Bibliotheek aan huis. 

Zwerfboeken

In de Buurtbiebs staat een kleine collectie zwerfboeken. Je mag deze boeken meenemen en ergens anders weer achterlaten, maar je mag ze ook weer terugzetten in de Buurtbieb. In de Centerrr in Almen staat een kast met zwerfboeken in de entreehal. In ’t Wansinkhof in Epse staat de kast met zwerfboeken in de ontmoetingsruimte.