de Buurtbieb

In de dorpen Almen, Barchem, Eefde, Epse en Harfsen kunt u gereserveerde boeken en andere media ophalen en inleveren. Een keer per maand kunt u terecht met al uw vragen over digitale onderwerpen bij een deskundige medewerker van de Bibliotheek.

Reserveringen

Het werkt als volgt: kies bij het maken van de reservering bij afhaallocatie voor de Buurtbieb van uw keuze. De reserveringen worden eenmaal per week op de afhaalplank in de Buurtbieb gezet. U kunt de reservering daar ophalen tijdens de openingstijden, nadat u een afhaalbericht van de Bibliotheek hebt gehad. 

Inleveren

U kunt in de Buurtbieb alle boeken en andere materialen inleveren die u heeft geleend bij Graafschap bibliotheken. De enige uitzondering zijn aangevraagde media van andere bibliotheken; deze kunt u alleen inleveren in de vestiging waar u deze gehaald heeft.

Krant en koffie

Op elke locatie van de Buurtbieb kunt u de krant lezen. Bij de beheerder kunt een kopje koffie of thee kopen.

Inloopspreekuur voor digitale vragen

Heeft u vragen over het online reserveren van boeken, wilt u weten hoe u e-books moet downloaden, of heeft u een vraag over de digitale dienstverlening en cursussen van de Bibliotheek? Eenmaal per maand kunt u hiermee terecht bij de Buurtbieb. Een deskundige medewerker van de Bibliotheek helpt u op weg bij allerlei digitale zaken. In de agenda van DigiBieb staan alle inloopuren vermeld.
Wilt u van tevoren een afspraak maken, bel of mail dan naar Willy Nijman:
M 06-22923470
E willy.nijman.at.graafschapbibliotheken.nl

de Bibliotheek aan Huis

De Bibliotheek is er voor iedereen! Als u niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen, dan komt de Bibliotheek naar u toe. Woont u in een van de dorpen in de gemeente Lochem, kunt u niet meer zelf naar de Bibliotheek komen en wilt u toch graag lezen, luisteren of kijken? Dan is dit iets voor u.
De Bibliotheek aan huis is een extra service van Graafschap bibliotheken waarbij vrijwilligers boeken, tijdschriften, films en muziek bij u thuis komen brengen en ruilen. Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dat gesprek worden afspraken gemaakt over de soort boeken en andere media, hoeveel het er per keer zijn en hoe vaak er geruild wordt. Ook boeken met grote letters en luisterboeken horen tot de mogelijkheden.
Wanneer u gebruik wilt maken van deze service kunt u zich telefonisch aanmelden bij Willy Nijman, M 06-22923470. Naast de jaarlijkse contributie zijn er geen extra kosten verbonden aan de Bibliotheek aan huis. 

Zwerfboeken

In de Buurtbiebs staat een kleine collectie zwerfboeken. U mag deze boeken meenemen en ergens anders weer achterlaten, maar u mag ze ook weer terugzetten in de Buurtbieb. In de Centerrr in Almen staat een kast met zwerfboeken in de entreehal. In ’t Wansinkhof in Epse staat de kast met zwerfboeken in de ontmoetingsruimte.