Leestips

Op zoek naar een goed boek? Laat je inspireren door onze leestips!

Digitale bronnen

Op de computers in de bieb kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis voor leden en niet-leden. De meeste zijn voor leden ook thuis te bekijken.

E-books

Ruim 22.000 e-books zijn met je bibliotheekpas gratis te leen via de online Bibliotheek. Het gaat om titels die je 3 weken mag lenen. Het aanbod is verrassend en gevarieerd: van romans tot jeugdboeken, van thrillers tot informatief. Je bepaalt zelf hoe je een e-book leest: op je tablet of smartphone, e-reader of computer.

Nieuw: Filmbieb

Ontdek je favoriete films op filmbieb

Filmbieb is de filmbibliotheek van Nederland. Als u lid bent van de Bibliotheek kunt u dvd's aanvragen bij Filmbieb.

Lezen voor je lijst

In de Bibliotheek Lochem is er regelmatig een presentatie ingericht met moderne en klassieke literatuur van Nederlandse schrijvers. Handig als je nog een boek moet kiezen voor je lijst!

Literair Zutphen

De website Literair Zutphen brengt het literair erfgoed van Zutphen in kaart en telt ruim 250 schrijvers en dichters die vanaf de middeleeuwen tot nu een band met de stad hadden of hebben.

Toptitels

Met de toptitels haalt de Bibliotheek snel de nieuwste bestsellers voor u in huis.

De 60 bestverkochte boeken wekelijks op een rij. 

Muziek luisteren in de Bieb

Met Muziekweb in de Bibliotheek kun je in de Bibliotheek naar de complete collectie van Muziekweb luisteren. Naast de 6 miljoen tracks die daarin beschikbaar zijn, wordt ook een schat aan informatie geboden over albums, artiesten en genres.

Audiolezen

Ontdek duizenden gesproken boeken en tijdschriften: exclusief voor iedereen die dyslectisch of slechtziend is. Schrijf je kosteloos in op www.audiolezen.nl