BoekStart

Voorlezen is de leukste manier om contact te maken met je baby. Door samen een boekje te lezen versterk je de band met je kind en werk je ook nog eens aan de sociale en emotionele ontwikkeling. BoekStart stimuleert daarom lezen met baby’s, dreumesen en peuters. In Lochem en Zutphen werken de gemeenten, de consultatiebureaus en de Bibliotheek samen om BoekStart te promoten. Al sinds 2010 krijgen ouders van pasgeborenen een brief van de gemeente met een uitnodiging om naar de Bibliotheek te komen. De Bibliotheek zorgt voor een frisse en aantrekkelijke collectie babyboekjes en organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ouders met hun jonge kinderen.

Baby's houden van boeken

BoekStart stimuleert lezen met baby’s, dreumesen en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en het is goed voor de taal- en spraakontwikkeling. Met een baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam en het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar een baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert de baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Daar speelt BoekStart op in.  

BoekStartkoffertje

Tegen inlevering van de BoekStartbon ontvangen ouders een BoekStartkoffertje met inhoud en kunnen zij hun kind gratis lid maken van de Bibliotheek. De BoekStartkoffer bevat:

  • een babyboekje
  • een geïllustreerd boekje met kinderliedjes en cd
  • een boekenlegger
  • een folder over voorlezen

Bekijk ook het filmpje hieronder over het BoekStartkoffertje.

BoekStart-activiteiten in de Bibliotheek

Je kunt in onze bibliotheken terecht voor gezellige voorlees-speel-muziekuurtjes. Je kunt je aanmelden via onze webagenda. Deelname is gratis.

  • de Bibliotheek Lochem: Boekjes & Koekjes
  • de Bibliotheek Gorssel: Boekjes & Babbels
  • de Bibliotheek Warnsveld: Boekjes & meer
  • de Bibliotheek Zutphen: Boekenpret (iedere dinsdagochtend, besloten groep, toegang via verwijzing consultatiebureau of andere verwijzer)

BoekStart voor jou

Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.