Digitale bronnen

Op de computers in de bieb kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu lid bent of niet. De meeste zijn, voor leden van de Bibliotheek, ook thuis te gebruiken.

Iets opzoeken in een online naslagwerk? Bladeren door gedigitaliseerde edities van dag- en weekbladen? Of muziek luisteren, uittreksels van boeken vinden of je kennis en vaardigheden vergroten? Het kan allemaal in de Bibliotheek.

Zoek het op

 • Consumentenbond Bekijk details

  Producten vergelijken en objectieve tests inzien; dat kan bij de Consumentenbond. (Alleen te raadplegen in de Bibliotheek.)

  Bekijk details van Consumentenbond

 • Van Dale Bekijk details

  De vertaling of betekenis van woorden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans zoek je snel op in de digitale woordenboeken van Van Dale.

  Bekijk details van Van Dale

 • Publiekwijzer Bekijk details

  Met de OCLC Publiekwijzer zoeken klanten in alle catalogi van alle Nederlandse bibliotheken.

  Bekijk details van Publiekwijzer

 • Uittrekselbank Bekijk details

  Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

  Bekijk details van Uittrekselbank

 • LiteRom Bekijk details

  Recensies van boeken en interviews met schrijvers tref je aan in NBD Biblion LiteRom.

  Bekijk details van LiteRom

 • Muziekweb Bekijk details

  Op zoek naar dat ene nummer? Benieuwd wat een muziekstijl allemaal te bieden heeft? Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. De catalogus biedt ruim 6 miljoen nummers die gratis te beluisteren...

  Bekijk details van Muziekweb

 • DocsOnline Naar DocsOnline

  De Bibliotheek heeft uit de collectie van DocsOnline 20 documentaires geselecteerd over actuele onderwerpen. Bibliotheekleden bekijken ze gratis.

  Bekijk details van DocsOnline

Speciaal voor kinderen

Werken aan vaardigheden

 • Slimme nieuwslezer Bekijk details

  De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Speciaal gemaakt voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en graag wil leren. Naast het actuele nieuws krijg je uitleg van moeilijke woorden....

  Bekijk details van Slimme nieuwslezer

 • Oefenen.nl Bekijk details

  Oefen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

  Bekijk details van Oefenen.nl

 • Theorie.nl Bekijk details

  Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Oefenen dus. Heel veel oefenen. Via Theorie.nl bereid je je in de Bibliotheek heel goed voor!

  Bekijk details van Theorie.nl

Thuis

Als u thuis de digitale bronnen wilt raadplegen moet u eerst inloggen met uw lenersnummer van Graafschap bibliotheken in combinatie met uw wachtwoord. Het lenersnummer staat onder de streepjescode op uw lenerspas en bestaat uit 12 cijfers.
Lees meer over het aanvragen / wijzigen van het wachtwoord >>