Voorlichtingsbijeenkomst voor taalvrijwilligers

10 september 2019, van 18:30 tot 19:45 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: gratis

Informatie-avond over de rol en het werk van taalvrijwilligers.

DURF! verschil te maken

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. 

Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Taalhuis Lochem-Zutphen en Graafschap bibliotheken onderschrijven het belang van een geletterde samenleving. Zij organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst over de rol en het werk van de taalvrijwilliger. Deze voorlichting is bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor taalbegeleiding en overwegen om taalvrijwilliger te worden. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. 

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen.

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.