Informatiestand digitale vaardigheden

12 september 2019, van 09:00 tot 12:00 | Markt Zutphen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tijdens de Week van de Alfabetisering presenteert de Bibliotheek zich met een informatiestand digitale vaardigheden op de weekmarkt in Zutphen.

Computeren voor beginners

Taalhuis Lochem-Zutphen en Graafschap bibliotheken onderschrijven het belang van een geletterde samenleving. Daarvoor organiseren we allerlei trainingen en cursussen om mensen verder te helpen met de computer en met taal. Op de markt in Zutphen laten we je zien en ervaren waarvoor je bij ons terecht kunt (gratis!). Wil je zelf de eerste stappen zetten op de computer, of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom dan langs bij onze stand bij de fontein; de koffie staat klaar!

Wethouder gaat digitaal

Wethouder Mathijs ten Broeke brengt tussen tien uur en half elf een bezoek aan de stand. Hij zal een test doen om te kijken hoe digivaardig hij is.

DURF! verschil te maken

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. 

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen.

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.