Signalering laaggeletterdheid

11 september 2019, van 19:00 tot 21:00 | Hal gemeentehuis Lochem, Hanzeweg 8.

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Informatiebijeenkomst over signaleren van laaggeletterdheid.

DURF! verschil te maken

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland.

Wij zetten ons in voor een geletterd Nederland!

Taalhuis Lochem-Zutphen, Graafschap bibliotheken en Stichting Welzijn Lochem onderschrijven het belang van een geletterde samenleving. Zij organiseren een lezing ‘Signaleren van laaggeletterdheid’. De avond begint om 19.00 uur met de opening van de expositie over Lochemse (taal) vrijwilligers. Om 19.30 uur start de lezing, deze duurt tot circa 20.15 uur.
Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. 

Week van de Alfabetisering

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen.

Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg kunnen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.

Organisatie: Taalhuis Lochem-Zutphen, Graafschap bibliotheken en Stichting Welzijn Lochem