Workshop leeskringen

10 oktober 2019, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Lochem

Kosten: € 5,00 voor leden / € 7,50 voor niet-leden Graafschap bibliotheken

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Interactieve workshop voor leeskringdeelnemers

Workshop

In deze workshop legt Willy Nijman uit hoe je via internet kunt zoeken in Literom, de Uittrekselbank, Literatuurplein en dergelijke. Aan de hand van diverse voorbeelden worden de bronnen geraadpleegd.
Daarnaast krijg je tips over de opzet van een leeskring en het reserveren van boeken.

Samen lezen is leuker

In de gemeenten Zutphen en Lochem zijn verschillende leeskringen actief. Zij zijn aangesloten bij een (vrouwen)vereniging of een andere organisatie zoals Senia, de Bibliotheek, of zijn ontstaan uit particulier initiatief. 
Lezen zorgt voor ontspanning; het is als een reis door een andere wereld en als het boek uit is, wil je er soms met anderen over praten. In een leeskring of leesclub is dat mogelijk. Het uitwisselen van indrukken over de literatuur maakt dat u op een andere manier opnieuw bezig bent met het boek of de auteur. Deelnemen aan een leeskring zorgt ook voor continuïteit, een stok achter de deur. Het levert een verbreding van je kennis op en je krijgt andere titels te lezen dan je wellicht normaal gesproken leest.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de workshop via info@graafschapbibliotheken.nl, via het contactformulier, of telefonisch 0573-252727.