Boekpresentatie Wee den mensch die maar één boek leest

13 november 2019, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Presentatie van het boek "Wee den mensch die maar één boek leest" over de 111-jarige geschiedenis van de Openbare Bibliotheek Zutphen.

Wee den mensch die maar één boek leest

De Openbare Bibliotheek in Zutphen bestaat in november 111 jaar. Cor Witbraad schreef een boek over de geschiedenis van een van de oudste openbare bibliotheken in Nederland. 

De titel van het boek 'Wee den mensch die maar één boek leest' is een vertaling van een uitspraak van Thomas van Aquino.

Het boek gaat over lezen en leren en lenen, over de verschillende soorten bibliotheken die ons land kent en gekend heeft. Het gaat echter vooral over de Openbare Bibliotheek Zutphen. Eerst wordt beschreven hoe het gelopen is met de leescultuur, van het ontstaan van het schrift tot aan de stand van nu. Daarbij wordt ook gekeken hoe dat in Zutphen was. Het grootste deel van het boek is ingeruimd voor de Bibliotheek Zutphen; haar reilen en zeilen wordt beschreven vanaf het oprichtingsjaar 1908 tot vandaag de dag. 

Bestellen

De verkoopprijs van het boek is € 19,50; tot 13 november 2019 in de voorverkoop € 15,-. Het boek is al te bestellen op de website van KMuitgevers en kan vanaf 13 november 2019 in de Openbare Bibliotheek Zutphen opgehaald worden. 

Entree

De boekpresentatie is gratis toegankelijk, graag wel vooraf aanmelden bij de Bibliotheek Zutphen, tel. 0575-512926.

foto: Patrick van Gemert