Lezing P.F. Thomése

16 november 2017, van 14:30 tot 16:00 | De Lunette - Coehoornsingel 3 - Zutphen

Kosten: € 6,- / € 8,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijver P.F. Thomése is te gast bij Themacafé De Coehoorn. Zijn boek 'Schaduwkind' staat centraal in deze informele bijeenkomst.

P.F. Thomése is een van de meest veelzijdige schrijvers ons taalgebied. Zijn werk is veelvuldig genomineerd en bekroond en werd in meer dan twintig talen vertaald. Thomése was van 1979-1984 redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Later schreef hij voor onder meer De Tijd, NRC Handelsblad en Vrij Nederland en was hij drie jaar lang redacteur van De Revisor. Het autobiografische verhaal Schaduwkind gaat over de dood van zijn pasgeboren dochtertje Isa. Thomése wisselt passages van ontreddering, diepgaande rouw en sprakeloosheid af met stukjes over het geluk van het prille vaderschap. Het boekje is opvallend weinig emotioneel en met een zekere afstand geschreven vanuit een mannelijk (vaderlijk) perspectief. Hij gebruikt mooie literaire en symbolische taal, met als doel zijn schaduwkind (een soort engeltje) vast te leggen in die taal.

De organisatie is in handen van Sutfene en Fit-Art NL. In de voorverkoop kunt u voor € 6,00 entreekaarten kopen bij Boek en Buro in Zutphen, de Bibliotheek Zutphen en bij de receptie van De Lunette. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Voor cliënten van Sutfene is de entree gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij Team Activiteiten & Welzijn De Lunette Sutfene (0575) 594444.