Leporello's

16 november 2019 t/m 2 januari 2020 | de Bibliotheek Lochem

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie in een notendop: leporello's van Thea Bargeman

Deze keer exposeert Thea Bargeman in de vitrine van de Bibliotheek Lochem.

Ze heeft een onderwijsbevoegdheid tekenen en handvaardigheid en volgde de avondopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem en een tweejarige bijscholingscursus aan de Rietveld Academie Amsterdam. Ze werkte als docent tekenen aan de Scholengemeenschap in Holten, aan de Volksuniversiteit te Zutphen en bij sociaal-cultureel centrum De Garve te Lochem.
“Tekenen is een deel van mijn leven. Ik teken in hoog tempo wat ik zie voel en ervaar waardoor de tekeningen vitaal en spontaan blijven. Tekenen is fundamenteel, een basis die je moet blijven ontwikkelen. Onderwerpen die ik als 4-jarige al tekende zijn nog steeds mijn grote passie, dat zijn de mens en de natuur. Naast tekenen ben ik ook aan het boetseren: ruimtelijk werk, ook daarin staat de mens centraal”, aldus Thea Bargeman.

In de vitrine zijn naast geboetseerde figuren leporello’s te bewonderen (harmonicagevouwen tekenpapier). Leporello komt uit de opera Don Giovanni van Mozart. Hij is de knecht van Don Giovanni en laat op een harmonicagevouwen papier alle geliefden van zijn baas zien.
In de vitrine staan twee leporello’s met wilde bloemen, geaquarelleerd en met pen getekend. Op de andere leporello staan musici die afwisselend op woensdagochtend spelen in het Stadhuus Lochem.

Het werk is tot begin januari 2020 te zien.