Honkvast : lezing door Steffie van den Oord

19 oktober 2017, van 14:30 tot 16:00 | De Lunette - Coehoornsingel 3 - Zutphen

Kosten: € 6,- / € 8,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster-verslaggever Steffie van den Oord is te gast bij Themacafé De Coehoorn. Centraal in de lezing staat haar boek Honkvast.

Steffie van den Oord zocht vijftien honkvaste mensen op en vertelt in Honkvast hun verhaal. Zoals over het huis bij het kerkhof, waar een vrouw woont die de levens van de doden kent, of de dienstwoning, waar een 105-jarige agent wakker ligt. Hun woningen zijn bedreigde landschappen geworden, met interieurs uit een ver verleden. Als zij er ooit weg gaan, gaat alles op de schop. Maar tot die tijd weigeren ze om ‘tussen die oude mensen in het bejaardenhuis’ te gaan zitten. Wie zijn zij? Hoe bijzonder dat Steffie juist in “bejaardenhuis Sutfene” hierover spreekt. Honkvast is een prachtige portrettenbundel in de traditie van Van den Oords bestseller Eeuwelingen.

Steffie van den Oord schrijft, maakt documentaires, werkte voor VPRO-radio en geeft les (onder ander bij Artez Hogeschool voor de Kunsten). Ze studeerde  geschiedenis, literatuurwetenschappen en journalistiek, in Nijmegen en Rome, en werkte als verslaggever voor vpro-radio.

De organisatie is in handen van Sutfene en Fit-Art NL. In de voorverkoop kunt u voor € 6,00 entreekaarten kopen bij Van den Brink Boek en Buro in Zutphen, de Bibliotheek Zutphen en bij de receptie van De Lunette. Aan de zaal kosten de kaarten € 8,50. Voor cliënten van Sutfene is de entree gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij Team Activiteiten & Welzijn De Lunette Sutfene: 0575 – 59 44 44 of info@sutfene.nl.