Op de Schotse toer - Gerrit Jan Zwier

26 april 2018, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 7,50

Lezing door Gerrit Jan Zwier over Schotland.

Over Gerrit Jan Zwier

Gerrit Jan Zwier (Leeuwarden, 1948) studeerde biologie, geografie en antropologie. Als reisauteur is hij  gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Hij schreef boeken over IJsland, Lapland, Noorwegen, Zweden en Paaseiland. Op de Schotse toer is zijn meest recente reisboek. Onlangs verscheen de herziene editie van Alleen voor Friesland heb ik nog een zwak (over Slauerhoff en Friesland).  

Zwier was 25 jaar als literair criticus verbonden aan de Leeuwarder Courant. Verder schrijft hij artikelen, columns en reportages voor diverse kranten en bladen. 

Op de Schotse toer

Schotland is een geweldig land om doorheen te reizen en je in te verdiepen. De verhalen in Op de Schotse toer zingen niet alleen de lof van het hoogland, het laagland en de eilanden, maar geven ook een indringend beeld van het romantische werk van schrijvers als Walter Scott en Gavin Maxwell.

Voor dit boek maakt Gerrit Jan Zwier wandeltochten langs Loch Ness en de Spey en volgt hij in de zuidelijke Borderlands het spoor van Walter Scott. In de Highlands en op de Hebriden gaat hij op zoek naar de uithoeken waar enkele natuurromantici zich hebben verborgen. Zo arriveert hij in de buurt van Inverness op een soort Bommelstein, het hoofdkwartier van een bevlogen natuurvorser, en zet hij voet aan land op een eilandje waar nog maar een paar mensen wonen.

Kaarten en signeren

Kaarten voor deze lezing zijn à € 7,50 verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen, tel. 0575-512926.

In de pauze signeert Zwier zijn boeken; deze kunt u ook ter plekke aanschaffen. 

Boeken van Gerrit Jan Zwier