Zijn zij nou gek of zijn wij het?

21 februari 2018, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 7,50

Lezing door Marie-Thérèse ter Haar over Ruslands actuele geschiedenis en de westerse verslaggeving hiervan.

Rusland

Dat in Rusland de media dikwijls propagandistisch en bevooroordeeld zijn wisten we al, maar hoe zit dat eigenlijk bij ons? De bevlogen Ruslanddeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar neemt de westerse berichtgeving over het grootste land ter wereld onder de loep. Daarbij zal ze vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen het Westen en Rusland. Aan het eind van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Over Marie-Thérèse ter Haar

Marie-Thérèse ter Haar is docent, auteur en reisleider. Ze studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo’n 5 maanden per jaar in Rusland en ze volgt de ontwikkelingen daar nog steeds op de voet.

Van meet af aan heeft Marie-Thérèse haar kennis van en ervaring met dit land uitgedragen door het geven van lezingen, cursussen en het organiseren van reizen naar Rusland. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa.

Met de oprichting van de Rusland & Oost-Europa Academie in 2013 is voor Marie-Thérèse een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Rusland en Oost-Europa hebben hiermee voor het eerst in Nederland een ‘Eigen Huis’ gekregen. Hierdoor kan ze haar missie, begrip kweken, kennis overbrengen en bruggen slaan, de komende jaren verder realiseren. 

Kaarten

Kaarten voor deze lezing zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen vanaf 1 februari.