Presentatieronde genomineerden Stadsdichter Zutphen

9 september 2018, van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: vrije toegang

Presentatieronde genomineerden Stadsdichter Zutphen 2019-2020

Genomineerden

Zes dichters hebben zich genomineerd om de nieuwe stadsdichter van Zutphen 2019-2020 te worden.
De door het bestuur van Stichting Dichter bij Zutphen ingestelde deskundige jury heeft een eerste selectie gemaakt uit de inzendingen. De volgende kanshebbers gaan door naar de presentatierondes: Egbert van Hattem, Merel Hubatka, Inès Kok van Triest, Otteline van Panthaleon van Eck, Jet Rotmans en Greetje Scholten.

Presentatieronde

De zes genomineerden treden op tussen 14.00 – 15.00 uur, als onderdeel van een groter programma dat in het kader van Monumentenweekend door de Bibliotheek wordt georganiseerd en gratis toegankelijk is.
Om 14.00 uur presenteert directeur Gerard Huis in ’t Veld dit speciale poëzieonderdeel. Iedere kandidaat introduceert zichzelf en draagt twee gedichten voor. Een van de gedichten dient speciaal gemaakt te zijn voor het Open Monumentenweekend, dat dit jaar ‘In Europa’ als thema heeft.

Zondag 4 november, om 15.00 uur aanstaande volgt de tweede presentatieronde - High Tea & Poetry - bij de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren in het kader van de tentoonstelling ‘Zutphense Uitblinkers’.

De jury, bestaande uit burgemeester Annemieke Vermeulen (voorzitter van de jury), de huidige stadsdichter Mas Papo, Myrthe Andriessen (docent), Hans Heesen (directeur Luxor) en Peter Jan Vermeij (tekstschrijver), beoordelen de gedichten en vooral ook de uitvoering en presentatie. Op basis van de twee presentaties formuleren zij de voordracht voor de nieuw te benoemen stadsdichter. 

Manifestatie

Die voordracht vindt plaats op Gedichtendag, donderdagavond 31 januari 2019. Die avond neemt de huidige stadsdichter Mas Papo, afscheid. Ter gelegenheid daarvan verschijnt een bundel met zijn gedichten uit de termijn 2017-2019.