Musica e poesia

27 mei 2018, van 15:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 10,00 (incl. consumptie)

een concert rondom de twee Braziliaanse componisten Cartola en Jobim door Astrid Volckerick (zang) en Frans van Keep (gitaar)

De liedjes van Cartola (1908-1980, Rio de Janeiro) zijn romantisch te noemen, poëtische samba cancao, die behoort tot het beste wat Brazilië heeft voortgebracht op het gebied van samba.
Zangeres Astrid heeft aandacht voor de poëtische inhoud van de liedjes en zal ze met een vrije Nederlandse vertaling kort inleiden.

Antonio Carlos Jobim (1927-1994, Rio de Janeiro), kortweg Tom Jobim, heeft ruim 400 liedjes geschreven, meest bossanova, waarvan een deel bekende standards zijn geworden, zoals “The girl from Ipanema” en “One note samba”.
Mede door zijn contact met zanger Frank Sinatra en saxofonist Stan Getz werd Jobim wereldwijd bekend. Hij wordt ook wel de Gershwin van de Braziliaanse muziek genoemd.

Astrid en Frans hebben elkaar gevonden in deze sfeervolle Braziliaanse muziek.
Frans van Keep heeft in 1994 zijn opleiding aan het conservatorium voltooid. Sindsdien treedt hij regelmatig op en geeft hij gitaarles.
Hij maakt deel uit van de band Vatapa, een Nederlandse groep die zich geheel wijdt aan de choro en samba, daarnaast begeleidt hij ook een aantal vocalisten.

Astrid Volckerick heeft vocal jazz gestudeerd bij zangeres Deborah Carter in Amsterdam en ze is bovendien gecoacht door Josée Koning voor de Braziliaanse muziek en Greetje Kauffeld voor de jazz.