Opschalen en opschieten : energielezing door Marjan Minnesma

16 oktober 2019, van 19:30 tot 20:45 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 5,00

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Marjan Minnesma houdt een lezing over de transitie naar een samenleving die draait op duurzame energie.

Marjan Minnesma

Minnesma is opgeleid als bedrijfskundige, jurist en filosoof en ontwikkelde zich in de eerste decennia van de 21e eeuw tot een van de boegbeelden van het streven naar een energietransitie in Nederland. Voor haar overstap naar Urgenda werkte ze bij NOVEM, Greenpeace, de Vrije Universiteit Amsterdam en het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT) van de Rotterdamse Erasmus Universiteit waaraan onder meer mede-Urgenda-oprichter Jan Rotmans is verbonden. Marjan is ook voorzitter van 'om | nieuwe energie', waar ZutphenEnergie onder valt.

Via de in 2007 mede door haar opgerichte stichting Urgenda werd ze in Nederland bekend door haar initiatieven voor een versnelde transitie naar een energieneutrale samenleving. Buiten Nederland kreeg ze enige bekendheid door het succesvolle proces in 2015 tegen de Nederlandse staat waarin een actiever klimaat- en energiebeleid werd geëist. Minnesma is verscheidene malen gekozen tot nummer 1 van de Duurzame 100, een lijst met de invloedrijkste 'duurzame' Nederlanders die dagblad Trouw sinds 2009 publiceert. 

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen. De toegangsprijs is € 5,00 inclusief koffie of thee. Reserveren is verplicht.
De kaarten dienen vooraf te worden betaald en opgehaald vanwege de verwachte grote belangstelling.

Organisatie: de Bibliotheek Zutphen i.s.m. ZutphenEnergie