Het kleine meisje van meneer Linh

22 april 2018, van 15:00 tot 17:00 | 't Warnshuus - Dreiumme 43 - Warnsveld

Kosten: € 7,50 (incl. consumptie)

Voorstelling door Het Muzikaal VertelTheater.

Novelle

Deze vertelling is gebaseerd op de gelijknamig novelle uit 2005, geschreven door Philippe Claudel. Vanwege de oorlog is Meneer Linh samen met z'n kleindochter uit z'n land in Zuidoost-Azië gevlucht. In Frankrijk, waar hij asiel krijgt, leert hij een man kennen die een paar maanden ervoor zijn vrouw heeft verloren. Hoewel ze elkaars taal niet verstaan, raken ze erg op elkaar gesteld. De vertelling wordt omlijst met muziek door de Amerikaanse dwarsfluitist Ric Stokes. 

Het Muzikaal VertelTheater

Al tien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest verhalen uit die origineel zijn en een heldere dramatische ontwikkeling hebben. De tekst ervan bewerkt zij zo dat er een boeiende vertelling uit komt, terwijl de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven.

De muziek waarmee de vertelling wordt omlijst, versterkt de sfeer van het verhaal en de emoties die het oproept. Die muzikale intermezzo’s zorgen er ook voor dat de toeschouwer zich niet constant op de tekst hoeft te concentreren. Bij elk verhaal kiest Thea Rijsewijk een ander instrument en bij deze voorstelling is dat de dwarsfluit, want zij wil dat de vertelling en de muziek uiteindelijk een mooi geheel vormen.

Kaarten

Deze voorstelling wordt georganiseerd door 't Warnshuus en is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en voor volwassenen. 
Reserveringen via T 0575 – 522796 of E coordinator@warnshuus.nl.