Leesgroep kunstgeschiedenis

19 februari 2018, van 11:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: gratis

Informatiebijeenkomst start leesgroep kunstgeschiedenis

Mensen in Zutphen die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de Bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6 tot 8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn: Dat kan mijn kleine zusje ook : Waarom moderne kunst kunst is / Will Gompertz; Het stadspaleis, over het paleis op de Dam / Geert Mak.

Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend; wel graag aanmelden bij Senia via info@senia.nl.