Kinderboekenweek Lochem

2 oktober 2019 t/m 13 oktober 2019

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Reis mee! De Bibliotheek Lochem, Muzehof, Stichting Welzijn Lochem en boekhandel Lovink organiseren samen een Kinderboekenweekprogramma voor alle basisscholen in de gemeente Lochem.

De kleine vuurtorenwachter

Onderbouw & middenbouw: voorstelling: “De kleine vuurtorenwachter” door Valentijn Productiehuis. 

De kleine vuurtorenwachter gaat over afscheid nemen, liefde en moed en wordt verteld met woorden, schaduwen en schimmen in een grote witte tent waarop geprojecteerd wordt. Volgens rooster gaan de groepen hier naar toe op 1, 2, 3 en 4 oktober in Harfsen. 

De tour van Fien

Bovenbouw: voorstelling “De tour van Fien” door Reuring Theater

Het is een grappige, ontroerende, sportieve voorstelling over inspanning, uitputting en je eigen koers varen, óók als je daar soms je peloton voor moet verlaten. Locatie: Schouwburg Lochem op 10 en 11 oktober. 

Elektrische auto op het schoolplein

Op 27 en 30 september en 1 oktober maken verschillende vrijwilligers van Lochem Energie een rondje langs de Lochemse scholen met een elektrische auto, die op het schoolplein komt te staan. De kinderen van de groepen 5 en 6 krijgen hierbij informatie over deze nieuwe en milieuvriendelijke manier van autorijden. De leerkrachten van de betreffende groepen kunnen de datum/tijd vinden in het cultuurrooster. 

Ontwerpwedstrijd

Voor kinderen uit groepen 5 en 6 is er een ontwerpwedstrijd.
De groepen 5 en 6 doen mee aan een ontwerpwedstrijd, in de vorm van een poster, met als thema: het vervoermiddel van de toekomst.
Hiervoor is een lesbrief gemaakt met onder andere criteria over duurzaamheid. Naast inzicht en techniek zijn creativiteit en taal wezenlijke onderdelen. Hoe zet ik dit vervoermiddel bijvoorbeeld op een eerste plaats in de markt?
Er is een jury gekozen, die de drie beste posters op 7 oktober als prijswinnaars zal selecteren. Zij krijgen een workshop aangeboden door kunstenaar Mirjam Koldeweij. Het idee is om van het ontwerp dan een product te maken!

Workshop voor leerkrachten

Workshop voor leerkrachten: met een kleine voorstelling, muziek, ontwerpen en kinderboeken bespreken. 

Propschool Lochem: woensdag 25 september 19.30 – 21.30 uur 
Kosten 10 euro p.p. met een maximum van 50 euro per team.