Wat zien we aan de hemel?

7 oktober 2017, van 15:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Gorssel

Kosten: vrij entree

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Planeten, kometen en sterren in soorten .... Wat zien we aan de hemel? Lezing over sterrenkunde door de beroemde astronoom professor C. de Jager. Voor alle belangstellenden van 11 jaar en ouder.

Kees de Jager

Kees de Jager is een beroemd astronoom. Hij verrichte onderzoek aan zonnevlammen, bestudeerde de allerzwaarste sterren en stond aan de wieg van het Nederlandse ruimteonderzoek. Na zijn pensioen heeft hij zich verdiept in de relatie tussen activiteit van de zon en het klimaat.  Hij kan ingewikkelde onderwerpen op een duidelijke manier uitleggen.

Weekend van de Wetenschap

De Bibliotheek Gorssel organiseert de lezing door Kees de Jager in het Weekend van de Wetenschap. 

Jaarlijks organiseert NEMO met steun van het ministerie van OCW het grootste landelijke technologie- en wetenschapsfestival van Nederland. Innovatieve en eigentijdse bedrijven, instellingen, universiteiten, onderzoeksinstellingen, organisaties en musea openen tijdens het weekend hun deuren voor het brede publiek om hen live wetenschap en technologie te laten beleven. 

Kijk ook vanaf 22 september naar documentaire The Dark Side of the Sun van Discovery Channel. Daarbij staan ook alle activiteiten over de zon.