Kader Abdolah

21 januari 2019, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: € 7,50 (leden Graafschap bibliotheken) / € 10,00

Ine Kamp gaat in gesprek met auteur Kader Abdolah over zijn nieuwe boek 'Het pad van de gele slippers', een roman over het leven van een filmmaker in een tijdperk van revolutie en verraad.

Gele slippers

Een jongen uit een traditionele Perzische familie van saffraanhandelaren brengt zijn dagen door op de toren van hun familiekasteel. De vondst van een verrekijker verandert zijn leven. Nu bekijkt hij de wereld door geslepen glas.
Als de kijker plaatsmaakt voor een fototoestel en, nog later, voor een filmcamera, is een filmmaker geboren. Zijn camera brengt hem naar de wereld van vrouwen, guerrilla’s en een keizerin. Later ook naar een mysterieuze vrouw in een Hollandse boerderij. Een vrouw die in een onverstaanbare taal spreekt. Wie is Hoeshang de eenarmige, die steeds weer in zijn leven verschijnt? En voor wie maakt de verteller de gele slippers? 

Over Kader Abdolah

Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de succesvolste en meest geliefde schrijvers uit ons taalgebied. Met romans als Spijkerschrift, Het huis van de moskee en Papegaai vloog over de IJssel veroverde hij honderdduizenden lezers. Zijn laatste roman Salam Europa! stond op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017. In datzelfde jaar publiceerde hij ook het ontroerende boek over zijn moeder, het Gordijn. Onlangs verscheen zijn roman Het pad van de gele slippers.

Kaarten

Kaarten voor deze avond zijn vanaf 14 december verkrijgbaar bij de organisatoren: Boek en Buro Zutphen en de Bibliotheek Zutphen.
Reserveren is aanbevolen; zonder reservering kunnen wij u helaas geen plaats garanderen.