Joris van Casteren

29 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | de Bibliotheek Lochem

Kosten: € 10,00

els kloek

Jeroen Schwartz (boekverkoper en panellid bij DWDD) gaat in gesprek met Joris van Casteren over zijn boek 'Moeders lichaam'.

Moeders lichaam

Piet van der Molen is een kinderloze vrijgezel die nooit heeft gewerkt en altijd thuis is blijven wonen, in het Zuid-Limburgse dorp Oirsbeek. Broers of zussen heeft hij niet. Na de dood van zijn vader verlangt moeder dat Piet diens plaats inneemt.
Als moeder in de snikhete zomer van 2013 overlijdt, besluit Piet haar in huis te houden. Hij blijft gesprekken met haar voeren, zijn verdriet is groot. Tweeënhalf jaar later staan er twee agenten bij hem op de stoep. Een paar uur later kijkt de straat toe hoe mensen in witte pakken een gammele kist naar buiten takelen.
Gegrepen door dit voorval reist Joris van Casteren naar Oirsbeek af. Tussen Piet en hem ontstaat een wonderlijke vriendschap.
Moeders lichaam, geschreven in Van Casterens door verwondering en droge humor gekenmerkte stijl, is een onthutsend verhaal over liefde, dood, trouw en bedrog. Tevens is het de kroniek van een kwijnend dorpsleven in een krimpregio, waar gemeenschapszin en sociale controle niet langer vanzelfsprekend zijn.

Over Van Casteren en Schwartz

Joris van Casteren (1976) stond als journalist al bekend om zijn meesterlijke reportages, waarvoor hij het Gouden Pennetje ontving, toen hij in 2008 doorbrak met Lelystad, dat genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs. Daarna publiceerde hij onder meer de eveneens juichend ontvangen boeken Het been in de IJssel (2013, genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs) en Mensen op Mars (2016).

Joris van Casteren wordt geïnterviewd door Jeroen Schwartz, bekend als bevlogen boekverkoper bij boekhandel Lovink en nu ook als panellid bij DWDD.

Kaarten

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Lochem is samenwerking met boekhandel Lovink. Kaarten (incl. consumptie) zijn op beide locaties verkrijgbaar.
Reserveren wordt aanbevolen!