Muziek-luistergroep in Lochem

19 september 2019, van 10:00 tot 11:30 | de Bibliotheek Lochem

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Senia organiseert een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek.

Als je samen luistert gaat klassieke muziek pas écht leven. Binnenkort start een luistergroep in Lochem.
Veel mensen kunnen enorm genieten van klassieke muziek. Nóg mooier is het om samen te luisteren naar prachtige klassieke stukken, erover door te praten en nog meer te begrijpen van wat muziek wil zeggen. Wilt u ook samen met anderen nóg meer genieten van klassieke muziek? Kom dan naar de informatiebijeenkomst. 

Muziekluisterwijzer
Senia richt in het hele land luistergroepen op voor mensen die van klassieke muziek houden. De 7 à 8 deelnemers bespreken om de 6 weken een muziekstuk met behulp van een muziek-luisterwijzer, opgesteld door deskundigen. Hierin staan allerlei luistertips en achtergrondinformatie over het muziekstuk. Dat doen ze aan de hand van cd’s en luisterfragmenten op internet.
Enkele werken uit de lijst zijn de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven’s Eroica, de liederencyclus Winterreise van Franz Schubert, maar ook de Rhapsody in Blue van George Gershwin of de Symphonie Fantastique van Hector Berlioz.

Mooiste cultuurvorm
Veel mensen die lid worden van de luistergroepen zeggen dat ze meer van klassieke muziek zijn gaan genieten en dat lid worden van een luistergroep ontzettend leuk is. ‘Je krijgt alle gelegenheid om meer te weten te komen over het uitgevoerde muziekstuk, de componist en de muzikanten die het uitvoeren’, zegt een van de deelnemers. ‘Daarbij komt dat je geen vooropleiding nodig hebt. Interesse, nieuwsgierigheid naar één van de mooiste cultuurvormen ooit is voldoende. Echt waar, samen naar klassieke muziek luisteren, is samen genieten. En het is ook nog eens erg gezellig’.

Praktische informatie
Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via e-mail aan margotjager@gmail.com.