Groot Dictee der Nederlandse Taal

2 november 2019, van 11:00 tot 13:00 | de Bibliotheek Zutphen

Live vanuit de Bibliotheek Zutphen: het Groot Dictee der Nederlandse Taal op de radio met Frits Spits en… Gerdi Verbeet als voorlezer!

Zaterdag 2 november organiseert NPO Radio 1 voor de tweede maal het Groot Dictee der Nederlandse Taal in samenwerking met De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work. Live vanuit de prachtige bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen nemen twintig prominenten het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat.

Gerdi Verbeet leest het dictee voor
Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks. “Ik vind het een enorme eer om als oud-lerares Nederlands nu toch weer een bijdrage te mogen leveren aan het goed gebruik van de Nederlandse taal.”

Wim Daniëls, Frits Spits en Thijs Boontjes
Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van 2019, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Frits Spits presenteert de uitzending. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Thijs Boontjes Dans-en Showorkest en Onze Taal kijkt na.

Meeschrijven
De Bibliotheek organiseert drie meeschrijfsessies in de Bibliotheek Warnsveld, de Bibliotheek Gorssel en de Bibliotheek Lochem. (Voor de locaties in Almen, Eefde en Harfsen waren helaas onvoldoende aanmeldingen.)
Per locatie kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen. Je kunt je telefonisch opgeven bij de Bibliotheek, tel. 0575-512926 of via e-mail aan info@graafschapbibliotheken.nl. Geef daarbij aan naar welke locatie je voorkeur uitgaat. Na opgave krijg je een mail met verdere informatie.

De Taalstaat, zaterdag 2 november 11.00 – 13:00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 1.
Let op: de Bibliotheek Zutphen is deze zaterdag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.