Lezing Gezond ouder worden

18 mei 2019, van 15:15 tot 17:15 | de Bibliotheek Lochem

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Diëtist en biomedisch wetenschapper Ellen Huisman houdt een lezing voor jong en oud over gezond ouder worden.

Welvaartsziekten

Nederlanders eten verkeerd en bewegen te weinig maar leven langer. Hierdoor heeft de gemiddelde Nederlander rond zijn 40ste levensjaar ten minste één welvaartsziekte en beleven we ons langere leven niet altijd in goede gezondheid. Het gaat dan om aandoeningen als obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en dementie.
Bijna altijd hebben deze aandoeningen te maken met je eigen leefstijl. Het goede nieuws is dat je daar zelf veel aan kunt veranderen!
Ellen Huisman legt in deze lezing uit hoe u een welvaartsziekte krijgt en hoe u hiervan vaak zelfs kunt genezen. Zij heeft daarvoor een methode ontwikkeld die eenvoudig in te passen is in uw leven. 

Ellen Huisman

Als diëtist en biomedisch wetenschapper heeft dr. Ellen Huisman (1971) een zeer specifieke manier van eten en bewegen ontwikkeld. Dit heeft geleid tot publicaties in gerenommeerde tijdschriften en eind 2017 is zij hierop gepromoveerd aan de universiteit van Utrecht, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in de voedingswetenschappen. Ze heeft ook de opleiding tot sportdiëtiste gedaan. 

Kaarten

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Lochem in samenwerking met Stichting Welzijn Lochem (SWL). Kaarten (inclusief gezonde consumptie) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Lochem.