Gelredag

8 december 2018, van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek Zutphen

Kosten: gratis toegang

De Ridders van Gelre houden een Gelredag in Zutphen. U leert hoe Gelre de oorlog tegen de Habsburgers (en daarmee tegen de Hollanders) heeft gefinancierd en u krijgt een unieke blik achter de schermen van het Regionaal Archief. De ridders ontvangen belangstellenden graag tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek in de Broederenkerk.

Ontdekkingstocht en lezing

Vanuit de Broederenkerk nemen enthousiaste medewerkers van het archief belangstellenden mee op een ontdekkingstocht achter de schermen. Zie met eigen ogen waar de parels uit het verleden bewaard worden voor het nageslacht. Een andere rondleiding leidt naar de zolder van het archief, waar de unieke eeuwenoude dakconstructie kan worden bewonderd. Ook zullen archeologen er toelichting geven op vondsten uit de beerput van twee achttiende-eeuwse burgemeestersfamilies.

In de Broederenkerk zelf zal Rudolf Bosch – trouwe kijkers van het programma en bezoekers van de Gelredagen zullen hem zeker kennen als een begenadigd spreker – 3 keer een korte lezing geven over hoe Gelre voor de oorlog tegen de Hollanders betaald heeft. Aanvang 10.15 uur, 11.00 uur en 11.45 uur.

De Broederenkerk is pas gerestaureerd en nu nog adembenemender dan hij al was… Dus neem vooral ook de tijd om goed rond te kijken in misschien wel de mooiste openbare bibliotheek van Nederland.