Houtsnedes van de IJssel

14 september 2017 t/m 31 oktober 2017 | de Bibliotheek Lochem

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Expositie in een notendop: Houtsnedes van de IJssel

Rita Susebeek

Op dit moment zijn er houtsnedes te bewonderen in de vitrine van de Bibliotheek Lochem. Ze zijn gemaakt door Rita Susebeek, beeldend kunstenaar.
Na de Kunst Academie (AKI) in Enschede, waar ze grafische vormgeving en illustratie heeft gestudeerd, heeft Rita een aantal jaren in de gezondheidszorg, onder andere in de psychiatrie gewerkt als activiteitenbegeleider. Daarnaast heeft ze regelmatig als freelance grafisch vormgever opdrachten verzorgd. Ook heeft ze nog korte tijd als tekendocent op een middelbare school gewerkt.
De laatste 25 jaar heeft ze als docent tekenen-schilderen portret- en modelles gegeven aan volwassenen. Als beeldend kunstenaar is ze altijd actief gebleven, en heeft ze regelmatig deelgenomen aan solo- en groepsexposities. Favoriete onderwerpen bij het landschap zijn: de IJssel, de zee en havens. Dit heeft bij het werken aan de IJssel geresulteerd in schetsen, geschilderde impressies en vooral veel lino- en houtsnedes. De serie die nu in de bibliotheek in Lochem te zien is, is geheel op locatie gemaakt. De expositie is te zien tot eind oktober. Meer werk van Rita Susebeek is te zien op : www.ritasusebeek.nl