Zentangle

8 maart 2017 t/m 29 april 2017 | de Bibliotheek Lochem

In de vitrine van de Bibliotheek Lochem is een bijzondere expositie te zien met Zentangle-tekeningen van Joke Leussenkamp uit Eibergen.

Tekenmethode

Na vele jaren met verschillende vormen van schilderen bezig te zijn geweest is Joke bij toeval (via YouTube) in aanraking gekomen met Zentangle.
Deze methode is ontwikkeld in Amerika door Maria Thomas en Rick Roberts. Zij hebben twee boeken over Zentangle uitgegeven (deze liggen in de vitrine).
“Vanaf de eerste lijnen op papier ben ik in de ban geraakt van deze tekenmethode. De rustgevende en kalmerende werking eventueel in combinatie met muziek is, door de zich herhalende lijnen, zeer aangenaam. Vooral door de eenvoudige stappen kun je met heel weinig materiaal hele mooie tekeningen maken. Je hebt alleen papier een pigmentliner en een potlood nodig. Veelal de organische vormen worden door veel mensen intuïtief herkend, want je maakt eigenlijk geen realistische voorstelling", aldus Joke.

Ze tekent nu anderhalf jaar en er gaat geen dag voorbij waarop ze er niet op de een of andere manier mee bezig is. Zentangle heeft haar creativiteit en concentratievermogen enorm bevorderd en en zeker niet in laatste plaats haar handschrift. De Zentangle-methode wordt ook voor kinderen gebruikt om betere leerresultaten te bereiken. Zentangle heeft een therapeutisch karakter en wordt daarom veelvuldig ingezet in verschillende begeleidingstrajecten.

Joke heeft een aantal mensen een kennismakingsworkshop gegeven en de resultaten zijn vaak verbluffend, hoewel ze geen CZT (Certified Zentangle Teacher) is.
Voor inlichtingen mail: joke.leussenkamp@gmail.com of bel 0545-474574.