Uit (het) stof gehaald

1 juni 2017 t/m 31 juli 2017 | de Bibliotheek Lochem

Expositie in een notendop: Uit (het) stof gehaald.

Marlies van Wijngaarden

Marlies van Wijngaarden is met “uit (het) stof gehaald” teruggekeerd naar haar roots: NLO beeldende vorming / coupeuse.
‘’Na "oudgoed” en “streekgoed “ is het nu tijd voor “landgoed”. Enkele jaren geleden ben ik begonnen met het maken van kleden en kussenovertrekken waarin stoffen verwerkt waren die herinnerden aan bijzondere gebeurtenissen. Momenteel werk ik vooral met stoffen die oorspronkelijk voor iets anders bestemd zijn zoals gordijnband, matrasbekleding of verpakkingsmateriaal. Oude gebruikte materialen inspireren mij, ze vertellen verhalen en roepen herinneringen op aan voorbije jaren. Afbeeldingen van landschappen hebben vaak dezelfde functie, ook die roepen herinneringen op aan plekken waar je ooit geweest bent en bijzondere momenten hebt beleefd. Zo is de cirkel rond, textiel als tastbare herinnering aan een bijzondere gebeurtenis’’, aldus Marlies.

Marlies geeft ook workshops op het gebied van textiel en gemengde technieken. Vanaf september worden bij voldoende belangstelling weer enkele workshops georganiseerd.

Voor meer informatie, zie website krats.jouwweb.nl