Wereldwinkel Lochem

10 november 2017 t/m 5 januari 2018 | de Bibliotheek Lochem

Expositie in een notendop: Wereldwinkel Lochem

In de vitrine van de Bibliotheek Lochem zijn fraaie maar ook lekkere producten uit de Wereldwinkel te bekijken, met het oog op de komende feestdagen.
Een greep uit de collectie:

• Doppers, de bekende waterflesjes in verschillende kleuren. Aanleiding om dit product te maken was het afval op straat en de plastic soep in de zeeën. Kraanwater is gezond, beter dan allerlei frisdranken. Een deel van de winst gaat naar Nepal voor aanleg van sanitaire voorzieningen.
  • De zijden sjaal komt uit India. Langs het stroomgebied van de Ganges koken en ontdraden vrouwen de cocons van de zijderups. De mannen nemen het weven voor hun rekening. Het bedrukken van de zijde gebeurt in Calcutta. Van de opbrengst worden weefgetouwen gekocht, leningen afgelost en gezondheidsprogramma’s opgezet.
  • Een ketting gemaakt in Mali. Deze is gemaakt van bakeliet schijfjes die later gekleurd worden. Licht in gewicht, makkelijk draagbaar.
  • De wierook en de boeddha's komen uit Thailand. Wierook is zuiver en wordt gekleurd met natuurproducten.

Kortom, een stimulans om eens bij de Wereldwinkel in Lochem te gaan kijken naar zoveel verschillende (h)eerlijke producten uit verschillende delen van de wereld.