Jan Baggen

1 mei 2018 t/m 30 juni 2018 | de Bibliotheek Lochem

Expositie in een notendop: olieverfschilderijen van Jan Baggen

Jan Baggen

Jan Baggen volgde de opleiding grafische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Voor diverse uitgeverijen maakte hij ontwerpen en illustraties voor boeken en tijdschriften. In de Kluwerkranten, later Wegener, had hij een wekelijkse getekende rubriek over wat er zoal te zien is in het verspreidingsgebied van de kranten. Voor uitgeverij Broekhuis illustreerde hij een vijftal wandel- en fietsboekjes met als thema Twentse landgoederen. Het buiten tekenen en schilderen is daarmee een wezenlijk onderdeel van zijn leven en werk geworden.

Bomen

Op deze expositie is werk te zien dat met bomen heeft te maken. Bomen spelen een belangrijke rol in de beleving van het landschap en dus ook in verhalen. Te zien zijn bijvoorbeeld de Wodanseiken bij Wolfheze. Hier vond de inwijding plaats van de schilders van de Veluwezoom onder leiding van Warnardus Bilders. Bij de Kroeseboom bij Tubbergen werden heimelijk openluchtmissen opgedragen in de gepolariseerde begindagen van de reformatie. Bomen markeren onze grenzen, paden en wegen. Ze bepalen de sfeer. Zoals bij de grillige eiken rond het “spookhuis” Reuversweerd en de bloeiende magnolia bij het torentje van Gustaaf van de Wall Perné.

Meer werk is te zien op:
Website: www.janbaggen.nl
Weblog: www.janbaggen.blogspot.nl