Haiku's met illustraties

13 maart 2018 t/m 30 april 2018 | de Bibliotheek Lochem

Expositie in een notendop: in de vitrine zijn haiku’s van Jan Guichelaar te bewonderen met illustratiewerk van zijn dochter Jurianne.

Jan Guichelaar

Jan Guichelaar is grafisch vormgever en musicus. Hij geeft les op de kunstacademie in Enschede en schrijft sinds 2012 haiku’s. De binnenkort te verschijnen 3e bundel met haiku’s zijn geïllustreerd met werk van zijn dochter Jurianne. De meeste haiku’s zijn geschreven in de traditionele vorm van 5/7/5 lettergrepen per regel en gaan veelal over de natuur. De haiku’s zijn een weergave van een momentopname gevat in een persoonlijk stemmingsbeeld.

Jurianne Guichelaar

Jurianne is docent educatie en stagecoördinator bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en Zwolle. Hoewel opgeleid aan de kunstacademie en werkzaam in een creatieve omgeving, was het zelf creëren enige tijd wat naar de achtergrond verdwenen. Mede dankzij het illustreren van de haiku’s van haar vader is de kans ontstaan om weer in contact te komen met haar creatieve bron. Het maakproces van iedere illustratie is een spannende en uitdagende ontdekkingstocht naar het verbeelden van taal.